#nomorefuckstogive

Det var som om det låg något nervöst i luften. Som om ingen riktigt visste vad de kunde vänta sig, som om alla bar runt på alla obekväma stunder hängandes över sina axlar, i väntan på att förhoppningsvis, om en liten stund, kunna hjälpas åt att få dem av sig. Något var det, förväntan kanske, fast inte så som förväntan brukar kännas.

Så står hon där och alla drar på smilbanden men ingen vill vara den som skrattar högst. Men så plötsligt går det inte att hålla inne längre och någonstans i den sorgliga igenkänningen tillåter sig alla att låta det bubbla ut, det där skrattet som bara kommer när något egentligen är både sorgligt och fel. Det där skrattet som genom någon form av överlevnadsinstinkt helar varje sår i världen och tillåter oss att se åt det ondas håll.

Sedan sitter vi där, majoriteten kvinnor, i en stor arena en torsdagskväll. Och vi torkar tårarna, vi delar känslorna, vi skrattar utan att hålla för munnen, och vi tillåter oss att svära över allt det där som någonsin skavt. Hela känsloregistret ryms i de där skrattsalvorna. Skrattet som gör tårarna lättare att bära och ilskan lättare att begripa. För det går inte att förklara på något annat sätt, än att somliga saker är så galna och fel att man ibland måste reagera bakvänt.

No more fucks to give. Bokstäverna bränner i hjärtat på allra bästa sätt, när hela publiken reser sig och under applåder tar varandra mentalt i hand. Sedan går vi där ifrån, i någon form av telepatisk armkrok, i en gemenskap av lika delar glöd som saltvatten. Och något är det som sker den kvällen, förväntan kanske, fast inte så som förväntan brukar kännas.

Tack Mia, för allt. 💛

Gillar

Kommentarer

BelleTherese
BelleTherese,
Hon alltså. Mia. Vilken kvinna. <3
nouw.com/belletherese
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229