Zeitgeist : The Movie

Ska ni ut och festa ikväll eller ni ska också bara ta det lugnt, äta gott och slappa på soffan?

Även om jag inte har varit på många äventyr den senaste tiden eller haft en särskilt stressig vecka känns det ändå skönt med fredag. Ska duka upp med alkoholfri öl och lite snacks och se på någon bra film eller dokumentär tror jag. Jag jobbar dessutom helg också nästa vecka så jag vill verkligen passa på att bara njuta nu.

Om ni precis som jag gillar lite udda dokumentärer så kan jag tipsa er om Zeitgeist. Den har några år på nacken nu men är fortfarande både aktuell, intressant och spännande! Den kan dock upplevas ganska långtråkig för de som inte är intresserade då den mer är ett bildspel med teorier och fakta än en film.

"Zeitgeist - the movie är en amerikansk dokumentär från 2007. Filmen finns tillgänglig, gratis för nedladdning. Den är enligt upphovsmannen Peter Joseph en samhällskritiskdokumentärfilm. Filmen behandlar teorier om vem som egentligen styr USA, och i förlängningen hela världen, samt motiven när det gäller "kriget mot terrorn". Den beskriver även kristendomen och banksystemet som en del av materialistiska tankesätt. Namnet på filmen kommer från det tyska ordet för tidsanda, vilket används som lånord på engelska."

Har ni några tips på konspirationsdokumentärer eller bra samhällsdokumentärer (gärna ur ett alternativt och kritiskt perspektiv)?

Gillar

Kommentarer