Vi har råd med allt utom planeten vi bor på

Jag möter dem dagligen, ofta i yrkeslivet, de som inte bryr sig och de som tar sin bekväma tillvara för givet. Inget provocerar mig mer än de här människorna.

De har så mycket pengar att de kan torka sig i röven med dem - det är i alla fall vad de vill ge sken av. Och det är inget fel med att ha pengar, det är inte där den obekväma skon klämmer - det är deras inställning till dem som stör mig.

De kastar gladeligen bort sina pengar på diverse överprisade avtal och abonnemang, för att de inte orkar byta - för att de inte bryr sig om vad de betalar, för att de har råd. Men börjar du prata om vad de där pengarna kunde ha gjort för skillnad i världen är det plötsligt lock för öronen och "ingen annans pengar".

Att de varje månad betalar 100 kr extra i månaden för elen, mobilen eller ölen på champagnen med en fin flaska, 100 kr som går rakt ner i fickan på en tjock man i kostym, det rör dem inte ryggen. Förklarar man däremot att de 100 kr istället hade kunnat säkra planetens framtid får man en fet utskällning för att "där finns det nog så det räcker redan!".

Planetens överlevnad har en budget medan män i kostym är värda oändliga summor. Det är inställningen hos människor medan världen förfaller.

Vi förtjänar vår egen undergång.


Gillar

Kommentarer