Verklighetens måndag

God morgon knytt, jordlingar och aliens. 🌻

Måndag. Morgonkaffe. Skippa lektionen man kanske borde gått på. Åskan har hållit mig vaken hela natten. Mardrömmarna har tvingat mig till tårar. Det är stökigt ibland, en del av livet.

Ställer i ordning kontoret, packar väskan. Tänker att nu, nu ska jag komma igång. Distraheras av solen som nu skiner genom fönstret. Vad var det jag skulle göra? Att-göra-listor och post-its i en enda röra. Måndag. Mer morgonkaffe.

Väntar på ett mail, undrar om jag kanske ska skicka först. Nej nu måste jag komma igång. Boken till biblioteket tickar förseningsavgifter, måste in till kontoret, måste lämna besked, måste bli klar med artikeln.

Redan snart lunch. Vad ska man äta? Tomt på kontot. Borde köpa hårfärg. Borde hämta ut paket.

Var lade jag min telefon? Hittar den i bakfickan på jeansen. Kollar att-göra-listan. Var börjar jag? Tänker att jag ska kolla youtube i bakgrunden. Börjar googla adhd-memes. Tänker att nä fy fan, sådan är inte jag. Skärp dig för fan.

Fram med listan. En sak i taget. Kanske ändå bättre att äta frukost innan? Kommer på att jag redan gjort det. Kanske skulle skrivit det på listan bara för att kunna bocka ur. Fastnar i att redigera bilder. Skriver ett blogginlägg. Delar med mig av vardagen jag inte får kläm på. Tänker att internet behöver mer verklighet. Trött på peppande måndags-videos om att fånga dagen, trött på andras perfekta liv.

Det har tagit mig fyra timmar att duscha och dricka kaffe. Börjar bli stressad. Tänker att det är bra. Det brukar hända något då. Kniven mot strupen och bränsle i motorn. Packar ner boken som ska lämnas tillbaka. Försöker minnas vad mer jag skulle göra. Tittar på samma lista som jag tittade på för två minuter sedan. Visst fan, kontoret. Vem glömmer ens sådant? Måste vara måndagen. Måste vara sömnbristen.

Tar en slurk kaffe till. Måste komma ihåg att köpa snus innan jag åker. Blir nog en redbull också. Tänker att en smoothie säkert är mer instagram-vänlig men vem fan orkar vara det alltid. Kommer på en bild jag hade velat ta till instagram, kommer på att jag vill uppdatera om hur bra allt går, inser att det rimmar lite illa med detta inlägg.

Får nog av mig själv. Kom på att jag måste sminka mig. Tåget går om en halvtimme. Kanske hinner jag med det. En slurk kaffe till.

Måndag. Ny vecka, helt nya äventyr. Inte perfekt men alldeles fantastisk ändå. 

Gillar

Kommentarer