Vem är jag efter det här?

Sista seminariet för termin fem är nu avklarat. Imorgon är det kursavslut och på fredag lämnas den sista inlämningen in. Sedan blir det full fokus på examensarbete och praktik från och med nästa vecka. Det känns så knäppt att det liksom bara drar igång efter helgen. Sista terminen i skolan om jag har tur. Vad gör man sen? Vem är man ens utan inlämningar, tentor och kafeterians pappersmuggar i handen?

Hjärnan var trött imorse. Mörkret utanför gjorde steget från att gå upp tidigt till att gå upp tidigt och faktiskt gå hemifrån större än jag var förberedd på. Satt en bra stund och bara stirrade, försökte samla tankarna. Kunde inte minnas ett ord av vad jag skrivit och snart skulle jag presentera det för andra. Tystnaden på tåget fick mig att på något vis känna mig tryggare. Knäpptyst. Ingen annan visste vad de sysslade med heller. De bara satt där i tåget, omgivna av mörker, antingen halvsovandes eller uppslukade av sina egna tankar.

Det löste sig. Jag genomförde presentationen. Jag svamlade, väl medveten om att jag uttrycker mig bättre i skrift, och hade ostsmulor från kafeterians fralla på kinden. Borstade bort smulorna och åkte hem. Det sista seminariet för termin fem. Vem fan är jag ens efter det här?

Gillar

Kommentarer

Ida - foto & häst,
Åh så snygg du är!!
idanilssonphoto.se
Julia Blomgren,
Honskriver
Honskriver,
Gillar ditt hår 😃!
nouw.com/honskriver