Var stolt över dig själv

När sade du senast till dig själv eller någon annan att du är stolt över dig själv? När kände du dig ens stolt senast?

Jag vet att jag är bättre på att se vad jag gör dåligt än vad jag gör bra och jag vet att många andra är likadana. När livet går emot en och man hamnar fel klankar vi hellre ner på oss själva för att det gick fel istället för att vara stolta över att vi tog oss igenom det. När saker går dåligt på jobbet suckar vi gärna över hur dåliga vi är istället för att berömma oss själva för att vi inte slutade kämpa. När vi bryter med vänner känner vi oftare ensamhet än stolthet över att kunna stå för oss själva.

Vi borde alla bli bättre på att vara stolta över oss själva. Att skriva ner vad vi är stolta över för tillfället bjuder sannerligen in till reflektion. För när vi faktiskt känner efter, tänker efter och skriver ner - så har vi ofta mycket att vara stolta över.

Jag är stolt över: 

- Hur mycket jag faktiskt lärt mig det senaste året. För ett år sedan visste jag till exempel inte ens hur en kamera fungerade eller hur Adobe-programmen ens startades. Ännu mindre trodde jag att jag någonsin skulle förstå mig på dem. Idag använder jag både kameran och Adobe dagligen. Och istället för att fokusera på allt jag än så länge inte kan, försöker jag glädjas över hur mycket jag faktiskt redan kan.

- Hur jag lyckades vända mitt liv. Och för att vända livet behöver man inte bli en renlevnadsmänniska över en natt. Den största och viktigaste förändringen är att kunna reflektera över sina val och vara medveten om de som påverkar dig negativt respektive positivt. Först efter det kan du börja göra aktiva val som gör dig lyckligare.

- Att jag är driven och snart kommer kunna bli egenföretagare. Jag menar, jag jobbar heltid just nu, under terminerna pluggar jag heltid och jobbar deltid, ovanpå det så bloggar jag regelbundet, jag fotograferar och håller på att starta upp mitt egna. Mitt egna företag som jag egentligen bara kastat mig in i, vågat chansa trots att jag vet att jag inte är bäst. Men driven, det är jag ta mig fan.

- Att jag slutat röka. Visst fastnar den en cigg mellan läpparna då och då men ofta blir det bara en och sedan blir det inte fler på veckor, kanske månader. Jag har rökt i 11 år för att sedan helt simpelt bara sluta köpa fler cigg. Det är minsann något att vara stolt över!

- Att jag tvingat mig själv att gå utanför min comfortzone - så som köra bil när jag egentligen inte vågar, börja ett nytt jobb som jag egentligen inte hade erfarenhet av, skapa en facebook-sida och ta emot beställningar på sådant jag gjort mest på kul tidigare.

- Att jag tagit mig ur alla mentala svackor och att jag nu lärt mig hantera dem så bra att de inte längre påverkar mitt liv i någon större utsträckning. Att jag vågat vara ärlig med min bakgrund och mitt mående har varit viktigt men också att kunna sikta framåt och inte göra mig som person synonym med mitt mående.


Vad är ni stolta över? Berätta gärna! 🍀

Gillar

Kommentarer

beccasmelodi
beccasmelodi,
Verkligen saker du ska vara så otroligt stolt över! Du är verkligen grym 💪💕
nouw.com/beccasmelodi
Grodan,
You go girl! Jag kan däremot inte komma på något jag är stolt över mig själv för. Får fundera lite ^^
borntolose.blogg.se
Fitnessbyannabelle
Fitnessbyannabelle,
Klart man ska vara stolt över sig själv!
nouw.com/fitnessbyannabelle
lamouru
lamouru,
vilken underbar outfit !
nouw.com/lamouru