Vad är det vi flyr från?

Packade turnébussen. Gitarrer, öl, tält. Körde längs de slingriga skånska landsvägarna. Välbekant plats, ändå aldrig tråkig. Hur kan det komma sig att människor tröttnar på hotell men att jag aldrig tröttnar på samma gräsplätt vid sjön? Vår bekvämlighet har blivit något vi vill ha semester ifrån. De säger att antalet campare ökar - några tror att det handlar om miljön. Jag tror inte det. Jag tror att vi förskönar sanningen. Egentligen är det något som kallar och något vi flyr från. Något vi trodde vi ville ha som nu börjar äta upp oss.

Doften av tält. Jag har alltid älskat den. Scouterna som liten, semester med familjen, alla fylleslag vid Vombsjön i tonåren, flyktiga romanser på festivaler. Tar av mig skorna, känner det torra gräset under fötterna. Det klara vattnet. Fiskarna som hälsar mig välkommen till deras värld. Till vår värld. Ljudet av min älskades röst, gitarren som spelar i natten. Pulsen går ner. Något prasslar i buskarna. Solen sänker sig. Kylan som kryper sig på. Jag fryser men det stör mig inte. Andas ut.

Något släpper taget. Jag flydde och kom undan.

Gillar

Kommentarer

BelleTherese
BelleTherese,
Jag tror att allt har gått för fort, att människan egentligen inte är menad att bo i betong omgiven av betong med ständig trafik och eviga apparater. Människan är en del av naturen och det är där vi hör hemma. Vi ska också ta tältet och dra ikväll, ska bli så underbart. För övrigt - jisses vad vacker du är! ❤️
nouw.com/belletherese
Svatantrya
Svatantrya,
Tack fina! <3 Jag tror också det. Jag tror att vi gått vilse på vägen och tappat oss själva.
nouw.com/svatantrya
Matilda
Matilda,
Har så gott som sträckläst igenom din blogg nu sen jag av ren slump hittade till den. Måste bara säga vilken Jäkla vilken snygg tjej du är och intressanta inlägg du skriver. Kommer garanterat fortsätta läsa din blogg!
matildabergstedt.blogg.se
Svatantrya
Svatantrya,
Men åh vad rörd jag blir! Tusen, tusen tack fina! ❤️
nouw.com/svatantrya
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229