Tro på sig själv

Veckans utmaning: Att utmana sig själv.
#nouwautumnchallenge

Det kom ett mail. Fler trycksaker och texter behövs, det är bråttom. Dessutom vill chefen prata med mig angående några mässor. "Jag ordnar det!" svarade jag, samtidigt som jag undrade vilken galenpanna som lät mig ansvara för såhär mycket. Hur hamnade jag här? Jag gled in på ett bananskal och snart kommer de klura ut att jag är en bluff. Alltid en bluff. Jag skulle kunna vara den enda människan i världen som kunde forma bokstäver till ord och troligen fortfarande undra varför i helvete någon vill att jag skriver åt dem.

Ett meddelande dimper ner. Ett företag jag tycker om vill ha bilder till sin marknadsföring. Jag tackar ja, blir sedan livrädd. De fattar väl att de kommer behöva ta in någon annan som gör om det sen? Min kamera är inte bra nog, jag är inte bra nog. Kommer nog aldrig bli bra nog.

Den ständiga kampen mot en själv. Att våga tro på sig själv, var stolt över vad man gjort och hur långt man kommit istället för att fokusera på vad man inte gjort och vilken väg som är kvar att gå. Att ständigt granska sig själv, att för varenda vinst se en förlust - det är tröttsamt, det tar energi och det tar en aldrig framåt.

Så jag tröttnade.
Tog tjuren vid hornen, hoppade från den högsta avsatsen, satte foten på gasen.
Accepterade att jag inte är bäst men att människor ber mig om vad de vet att de kan få.

Här och nu är jag precis vad som önskas.
Här och nu är jag precis så bra som jag behöver vara.
Och jag kommer bli ännu bättre - om jag bara slutar vara rädd.

Så jag tog initiativet till intervjuerna, skrev frågorna utan att rådfråga någon annan, bokade möte med chefen och tog det där fotojobbet. Sedan såg jag mig själv i spegeln. På den där tjejen som faktiskt duger som hon är, som faktiskt också har talanger. Den där tjejen som slagit sig själv gul och blå med ord, ord hon aldrig skulle säga till någon annan.

Sedan sade jag "Fy fan vad du är bra". För det är vad jag skulle sagt till en vän.

Jag utmanade mina hjärnspöken, jag tog dem till duell, slog dem på käften och gjorde mig själv en tjänst.
Vi kommer stå öga mot öga mot varandra igen, kanske redan imorgon. Men denna gången vann jag.

Gillar

Kommentarer

marietheresel
marietheresel,
Du är fan så jävla grym! Vet dock precis vad du pratar om, jag tänker fortfarande ungefär lika när jag får en ny bok att översätta, att herregud vad många som kunde gjort det bättre och kommer de inte bli besvikna? Men vi är bra båda två. Så jävla bra ❤️
nouw.com/marietheresel
Svatantrya
Svatantrya,
Tack så himla mycket <3 Ja, man är bra dum mot sig själv ibland.... <3
nouw.com/svatantrya
LoveByMalin
LoveByMalin,
Klockrent!! 😊
nouw.com/lovebymalin
Svatantrya
Svatantrya,