Till pappa

Tack för allt du gjort för oss, alla fyra syskon och mamma. Tack för att du alltid uppmuntrat mig till att göra det jag vill, gå min egen väg. För dig har inget varit omöjligt, för dig krävs bara hårt arbete.

Du är en man av din tid, du pratar genom handlingar och inte ord. Men jag har aldrig tvekat på att du älskar mig. Det har känts i alla flyttlass när mitt hjärta varit krossat, i alla stunder i bilen när du hämtat mig från fester och svikande pojkvänner, i alla idéer du uppmuntrat mig till att satsa på, i alla fotbollsträningar du engagerat dig i.

Kärleken har drivit dig alla gånger du åkte till stallet för att hjälpa mig mocka, åt hästen ni ordnat på foder trots att vi nog egentligen inte hade råd. När du bar omkring på den stackars katten som vi tog hand om, hur du hjälpte mig rädda honom när han skadat sig trots att du troligen redan såg honom som utdömd.

Din kärlek har visat sig när katten var tvungen att avlivas men du lade tillbaka honom där han legat innan jag gick och lade mig, så att jag skulle tro att han somnade in av sig själv. Du hade inte hjärta nog att säga som det var förrän åtta år senare när jag var vuxen. Jag grät och du strök mig över axeln.

Orden du så sällan säger, sades mellan våra hjärtan när du valde att lämna barndomsklubben för att börja om på annan ort - en ort där man, precis som du, såg det som en självklarhet att flickor kunde spela fotboll.

Hur du med din trygghet charmade mamma, hur du gav henne den kärlek hon förtjänar, hur du byggde upp det liv ni idag har, hur du funnits där i vått och torrt. Din kärlek finns i allt det där. Jag vet hur ni kämpat, jag minns hur ni slitit för att få det att gå ihop. Aldrig har du klagat. Relationer och familj kräver hårt arbete och hårt arbete är vad du tror på. Man gör rätt för sig och håller ihop. Jag är evigt tacksam för allt du gjort för oss.

Din kärlek har känts i alla gånger du frågat ”vill du prata om det?” trots att du vet att vi inte pratar på det sättet. Vi sitter tysta, mil efter mil, lyssnar på rockklassiker och bara vet - att bilfärden vi gör säger mer än ord skulle kunna uttrycka.

En man av sin tid. Din kärlek finns i det du gör, inte det du säger. Och du har gjort allt för oss. Tack pappa. Jag älskar dig. 🧡

#nouwautumnchallenge

Gillar

Kommentarer

janielindahl
janielindahl,
Vilken gripande text om din pappa. Blir rörd rätt in i själen ❤️ Handlingar väger mycket mer än ord, precis som du skriver. Så fint att du har haft möjligheten att ha en så fin människa att växa upp med. Det märks i vilken fin människa du själv också har blivit 💕
nouw.com/janielindahl
Svatantrya
Svatantrya,
Men åh <3 Tusen tack för de fina orden. Jag är säker på att du också har fått mycket av din kärlek och fina personlighet från din saknade pappa. <3 Min pappa är sannerligen en man som inte säger mycket, en gubbe av sin tid men svårt för känslor, men när man blickar tillbaka har han ju visat allt på sitt eget sätt. <3
nouw.com/svatantrya