Till den modigaste flicka jag känner

Jag vet att du är rädd nu. Jag vet att du är ensam. Några få vet vad som hänt men ännu har du inte vågat berätta för din mamma. Du sitter fortfarande i din säng i flickrummet, hans sperma klibbar mellan ryggen och linnet. Han körde hem dig utan att låta dig tvätta av dig men han slog åtminstone inte ihjäl dig tänker du....

Du har ensam åkt in till stan, ensam traskat över torget, gått in på polisstationen och tagit en nummerlapp. Du viskar fram ditt ärende till kvinnan på andra sidan - rädd för att någon ska höra, rädd för att yttra det där ordet. Våldtagen.

Det är han som har sagt åt dig att gå dit. Han ditt hjärta slår så hårt för att du tror att hela insidan av din kropp ska explodera. Han som blev arg när han fick veta, han som sade att du varit otrogen, han som nu inte vill röra dig eftersom han äcklas över att någon annan gjort det.

Du är 19 år och ensam i en polisbil påväg till kvinnokliniken. De vill ta några prover och titta på dina skador. Du vet redan nu att alla spår är borta och att de värsta skadorna inte går att se. Du måste ha suttit i duschen i timmar, dagar. Du är ensam med två poliser. Efteråt möter du upp en vän på krogen.

Du åker ensam till förhören, gråter framför kameran. Möter man efter man som ställer frågor. En av dem undrar om pojken du är kär i - varför du träffar honom när ni inte är ihop. Du försöker förklara att det är komplicerat. Innerst inne vet du att det är kodord för att du är utbytbar. Samma polis erkänner sedan själv att det inte har med honom att göra men ställer ändå följdfrågan om det inte var så att du var lite intresserad av den där vakten ändå. Det kan vara svårt att skilja på känslor när man druckit öl menar han. Du är ensam. 19 år, våldtagen och fast i en spiral av förhör, förnedring och misstroende.

"Äckliga hora, hur kunde du?" skriver han ditt hjärta bankar för när du skickat ett långt sms om stryptagen, rädslan och att det enda du önskar är att han ska röra dig som om ingenting hänt. Du vill bara leva och det här är inte att leva. Du åker till nästa förhör, fortfarande ensam.

Jag vet att du är rädd nu. Jag vet också att allting kommer läggas ner, det vet du också - det har du vetat sedan första början. Du går igenom det ändå, för att du lovat dig själv och alla andra tjejer i din situation att göra det. Du gör det för att ingen någonsin ska säga att du ljuger, ändå är det vad du får höra efteråt. Jag vet att mardrömmarna kommer jaga dig, jag vet att flaskan och andra män kommer sluka dig och jag vet att meningen "Du måste vara tydlig med vad du vill, du kan ju bli våldtagen eller något." kommer etsa sig fast i din själ och skrika högre än allt annat så fort en främmande man stryker dig över låret.

Jag vet att du är ensam, jag vet att du gör allt det här på egen hand och jag vet att det just nu känns hopplöst. Du vill bara leva och det här är inte att leva - det är ett förbannat lidande. Men du kommer att leva igen. Och du kommer kunna älska både dig själv och andra på samma sätt som du gjorde innan allt detta.

Jag är 26 nu. 7 år har gått. Mamma vet nu och killen ditt hjärta klappar för har jag för länge sedan sagt upp kontakten med. Jag är fortfarande rädd för gärningsmannen men inte lika rädd som du. De själsliga såren finns kvar, men de läker lite mer för varje år. Och jag har gått vidare, vi har gått vidare - och det är enbart tack vare dig och ditt mod. Jag vet att det kommer gå utför ett tag nu, men vi tar oss igenom det, jag lovar. Det blir bra till slut. Du är den modigaste flicka jag känner. Utan dig hade jag inte varit här, utan ditt mod hade vi aldrig tagit oss såhär långt. Jag tycker du förtjänar att höra det.

Tack, du modiga, vilsna lilla flicka. Tack för att du stod på dig, tack för att du kämpade. För dig själv, för mig - för oss. ❤

Gillar

Kommentarer

lisanealjungberg
lisanealjungberg,

Du skriver så fint, mycket styrka i din text. Kram!

nouw.com/lisanealjungberg
Svatantrya
Svatantrya,
Tack så hemskt mycket <3 Kram på dig! <3
nouw.com/svatantrya
saralundgrenfang
saralundgrenfang,

Så fint, och så hemskt!

nouw.com/saralundgrenfang
Svatantrya
Svatantrya,
I allt mörker finns det ljus. Vi lever och vi lär. Vi kan aldrig göra onda saker ogjort men vi kan välja i vilken riktning de tar oss. <3
nouw.com/svatantrya
IP: 82.99.3.229