Tack 2018!

2018 var året då livet ställdes upp och ner och kändes rätt ändå. Från den djupaste sorgen till den renaste glädje. Minns varma vårdagar och kaffe på bryggan, minns den varma sommaren och det salta havsvattnet, minns svampplockningen i de småländska skogarna och hur magiskt snön föll till marken samma dag som vi skulle fira jul.

2018 var året då jag fick visa Vikingen den plats som för alltid legat mig varmast om hjärtat, platsen där mina barndomsminnen bor. Det var året då jag och mitt livs kärlek promenerade längs strandkanterna på Öland, besökte borgarna ihop, vaknade till soluppgången utanför tältet och spenderade timmar i en varm bil ihop, bara han och jag.

2018 var året då jag övervann min rädsla för okända vatten, rädslan för att inte bottna eller kunna sätta ner fötterna. Den som växt och tagit oanade proportioner sedan jag som liten kom under vattnet utan att hitta ut, i en pool som var för djup. Detta var året då jag gråtandes tog sats, lät hjärtat följa sin egen väg, lät längtan efter världen där nere växa sig starkare än rädslan - och dök rakt ner i solnedgången, i en sjö jag inte kände till, mot en botten jag inte kunde sätta fötterna mot. 2018 var året då min själ fick uppleva hur riktig frihet känns.

2018 var året då jag slutligen vågade säga upp mig från en fast heltidstjänst som visserligen kändes trygg men som fick hela min själ att lida. Det var året då jag bytte den plågsamma tryggheten mot att följa hjärtat. Året som den 10-åriga Sofié drömde om på sitt flickrum, att tjäna pengar på att skriva, göra det som känns rätt, inte bara det som betalar räkningarna.

2018 var året då jag till slut fick nog av mig själv och mitt mående. Året då jag, efter att ha ställt om allt jag kunnat, lade den sista pusselbiten för att må bra och sökte hjälp. Året då jag påbörjade den tuffaste, mest spännande och omtumlande resan någonsin.

2018 var året då jag klippte band till andra och knöt nya med mig själv. Året då jag insåg att det är resan vi gör som är upplevelsen av livet, inte var resan tar oss. Året då livet hängde upp och ner men kändes rätt ändå.

Tack för allt du lärt mig, tack för allt att minnas. Tack. ❤️

Gillar

Kommentarer

janielindahl
janielindahl,
Vackra du, och jisses vad vackert du beskriver ditt 2018. Livet, resan, allting ❤️ Önskar ditt 2019 blir magiskt 🌟 Gott nytt år Sofié 💕
nouw.com/janielindahl
Svatantrya
Svatantrya,
Vad snäll du är! Tack <3 Önskar det samma till dig och familjen! <3
nouw.com/svatantrya
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229