Spy i en hink och ta mig samman

Handledarmöte. Fortfarande inte klokare än jag var för en vecka sedan, snarare tvärtom. Deadline på fredag, absolut deadline. Blir inte projektplanen godkänd får jag inte skriva uppsatsen. Läraren pratar om feministisk forskning och jag vill spy. Spy för att det inte är den riktningen jag vill ta, spy för att det känns så typiskt universitetet, spy för att allt med det känns tungt just nu, spy för att katastroftankarna tar över min hjärna, min kropp, hela min själ. Spy för att jag behöver det. Behöver kaskadkräkas i en hink och ta mig samman. Skärp till dig för helvete.

Får ett mail om att någon rekommenderat mig som bröllopsfotograf. Får fullständig panik och svarar slarvigt. Skriver inte ens under mailet med mitt namn, så som vuxna, seriösa gör. Blir livrädd av att inte veta vem som skickat eller vem som rekommenderat. Blir irriterad på mig själv för att jag aldrig lyckas lita på min förmåga. De vill ha bilderna så som jag tar dem, det skrev dem själv. Vill spy på min egen jävla osäkerhet.

Letar jobbannonser och pendlar mellan att känna att jag kan allt till att inte kunna något. Examen känns inte det minsta lockande just nu, bara ångestfylld och vidrig. Stressen äter upp mig och samtidigt står livet still. Trampar vatten, nej, har fastnat i ett förbannat träsk. Ett kletigt, jävla träsk som sakta drar ner mig. Slemmigt. Jag som hatar slem.

Älskar mitt jobb för att det håller mig flytande, för att jag faktiskt får vara bra på något, ha något där osäkerheten inte helt har slukat mig, till ångesten över att kunna förlora det kommer, då spyr jag på den med. Frustration, ångest och ren och skär ilska. Kräker, krampar i magen och kräker igen, fast inte på riktigt.

Kan inte spy på riktigt, hatar att kräkas. Så jag skriver istället ett gnälligt blogginlägg. Ett inlägg som drunknar i självförakt och frustration. Vill ta mig fan spy på det med. Spy i en i hink och ta mig samman.

Gillar

Kommentarer

BlubbBeauty
BlubbBeauty,
Du är grym, glöm aldrig det även om det är tuft i många stunder! <3
nouw.com/blubbbeauty
Svatantrya
Svatantrya,
Tack! Jag suger verkligen åt mig all pepp just nu. Fantastiskt fint att ha sin egen lilla hejarklack på nätet ibland <3
nouw.com/svatantrya
janielindahl
janielindahl,
Tror på dig Sofié, du är så jädra bra, trots tvivlet och de jobbiga känslorna ❤️ Glöm inte det vännen! 🌷🌷
nouw.com/janielindahl
Svatantrya
Svatantrya,
Tack så jättemycket, det hjälper att ha en egen liten hejarklack här faktiskt. Jag försöker suga åt mig så mycket pepp som möjligt. En så liten mening betyder verkligen mycket just nu! <3
nouw.com/svatantrya