#Spamgate

Seminariet är avklarat och jag är nu ikapp - gött osv. Annars då?

Det pågår en spamgate. Eller ja, snarare obefintlig spam då flera bloggare på Nouws portal upptäckt knapparna ovanför kommentarerna där det finns en separat spamflik. Detta har resulterat i att flera bloggare missat kommentarer som av misstag klassats som spam och nu är sjukt chockade och upprörda - vilket man delvis kan förstå. Trist är det ju, men vi kan väl ändå enas om att uppståndelsen är något överdriven.

Detta ses som en miss av Nouw och enbart Nouw och något alla verkar slänga sig över tangentborden för att maila de ansvariga om. En miss är det. På så vis att flikarna är felmärkta och uppdelade i "alla", "ej godkända" och "spam". Alla borde rimligtvis innebära just ALLA. Men det gör det inte. Så på så vis är det klart en miss. Det är inte heller helt klart vad som klassas som spam med filtret, men sen får vi också tänka på att vi lever i en automatiserad värld där halshuggningar på Facebook får ligga kvar medan en kvinnlig bröstvårta vid amning plockas bort - så kanske har vi lite för höga krav tekniken.

Men med risk för att göra någon butthurt kan jag faktiskt inte förstå varför man går från att "oj, den fliken har jag missat" till "Jag ska maila nouw och klaga högljutt". Knapparna sitter längst upp ovanför kommentarerna, fullt synliga. Och nu är jag medveten om att jag är en nörd och ett detaljfreak och därför tryckde på alla knappar jag kunde hitta innan jag ens förde över min blogg till den här portalen men jag förväntar mig inte att alla är likadana. Jag har också bloggat i över 10 år på flertalet olika portaler där liknande filter funnits och är väl av den generationen som 1. älskar spamfilter, 2. inte litar på dem.

Men förutom att flikarna är felmärkta och inte helt tillförlitliga - så är det faktiskt inte Nouws fel att man missat att trycka på knappen. Faktiskt.

Trigger utlöst. Ridå.

Gillar

Kommentarer

BlubbBeauty
BlubbBeauty,
Vet att jag är en av dessa som kanske överdrivit. Jag menade inte på att det helt är Nouw fel, det som är deras fel är hur de väljer ut vilka kommentarer som räknas som spam... vilket gör att det är lätt att missa då jag verkligen inte tänkt på att vanliga kommentarer hör till spam alls. Därav klagade jag via ett meddelande till Nouw för det är någonting som de faktiskt kan FÖRBÄTTRA. Om folk inte skriver när de upptäcker buggar och liknade, så vet ju portalen inte om problemet och kan inte åtgärda det. Sen att jag valde att skriva ut om det kort är för att be om ursäkt till människor vars kommentarer jag har missat genom åren för att jag inte tänkt på att vanliga kommentarer hamnat bland spam. Då jag bland annat alltid svarar på kommentarer så känner jag mig som en hemsk människa som inte svarat tillbaka på mängder av kommentarer (nu är ju detta löst som tur är och jag lär kolla bland spam oftare!). Har alltid tidigare antagit att bara det som är typisk spam hamnat i den fliken så har inte ens ägnat en tanke på att kolla det tills jag såg i ett forum om detta problemet med vanliga kommentarer.
nouw.com/blubbbeauty
Svatantrya
Svatantrya,
Absolut ska man ge feedback och mitt inlägg är inte något påhopp på någon. Jag var bara lite chockad över att vissa verkar ha agerat i affekt och inte tänkt ett extra varv innan de slängde ur sig sin kanske inte så konstruktiva kritik 😊 Sedan säger kanske mitt inlägg mer om mig än andra. Lite "utgå ifrån att alla vet vad du vet"-syndromet. Jag har ju jobbat med flera olika hemsidor och portaler tidigare och är väl bekant med spamfilter och vet också att de aldrig är helt tillförlitliga. Men som sagt, man kan inte utgå från att alla har samma erfarenhet. Jag blev mest förvånad över att en så stor skara inte är nyfikna nog att klicka på den satans knappen hahah 😊 Fridens liljor!
nouw.com/svatantrya
BlubbBeauty
BlubbBeauty,
Förstod absolut vad du menade, ville bara förtydliga från min sida då jag själv kände att jag inte var så tydlig innan. 😊 Jag har varit för van vid hur det fungerade på min förra portal där man själv kunde välja vilka ord som spam-filtret skulle reagera på. Här tänkte jag inte ens att det skedde automatiskt då jag tidigare kunnat välja att ha det aktiverat eller inte.
nouw.com/blubbbeauty