Söndag

Nyss var det nästan vinter och den första snön föll till marken. Plötsligt blev det vacker höst igen, åtminstone här. I hjärtat är det fortfarande sommar och i tanken är det vår. I kalendern är det söndag.

Har spenderat hela helgen hemma, trots att jag var bjuden på fest gånger två. Orkade inte anstränga mig för att passa in i något nytt, inte heller gå tillbaka till något gammalt. Passar inte längre in. Är rädd för att verka pretentiös, pryd, en vandrande klyscha. Som en kriminell som funnit gud och kommer tillbaka för att föreläsa om vägen från cigarett till parkbänken. Ännu mer rädd för att inte kunna lita på mig själv. Det tåg som skenade skenar nog än, inte här men där. Som i en annan dimension. Vem fan vet vad som händer där. Är nöjd med tillvaron här och nu, träffar hellre vänner över en kopp kaffe än i kön till toaletten. Alla vet att ingen av de som går in behöver kissa ändå, alla vet vad som för vänner tillsammans i en sunkig lägenhet halv fem på morgonen.

Vaknade istället klockan åtta. Glider runt i mjukiskläder, pimplar kaffe, dammsuger och tvättar. Sådant man tydligen gör på söndagar när man är en fungerande människa. Kylan tar sig in i lägenheten men spisbränslet är slut, virar filten hårdare runt kroppen, tänder några värmeljus. Scannar kalendern inför nästa vecka, glad över att jag vilat ut. Tänker på hur andra mår idag, glad över att inte vara en av dem.

Det vita ljuset från en mulen himmel tränger sig in, förbi gardinerna och träffar mitt ansikte. Tänk att något som inte går att ta på förut gjorde så ont. Drar in mina kalla fötter under mig. skruvar upp volymen på podcasten i bakgrunden, tar en klunk kaffe till. Känner värmen inifrån, hör vinden som drar förbi husknuten, följer ljuslågan med blicken. Söndag.

Plockar upp en penna, skriver på den lilla ljusgrå post-it-lappen. En påminnelse lika mycket som en mening av tacksamhet. "Jag är inte bara vid liv, jag lever."

#nouwautumnchallenge

Gillar

Kommentarer

linneaengelman
linneaengelman,
Vilka vackra bilder!
nouw.com/linneaengelman
Svatantrya
Svatantrya,
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Söndgssysslor är ju verkligen mysigt på ett sätt, haha! Underbart inlägg <3
nouw.com/emmaengstrom
Svatantrya
Svatantrya,
Men visst är dem?! Haha. tack! 🧡
nouw.com/svatantrya
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229