Allt för Sverige

Är gladare än jag ser ut. Har av någon anledning sett sur och tråkig ut hela dagen, måste vara min själ som matchar vädret eller något.

Hur som haver. Det är söndag, min favoritdag. Jag har fått veckohandlat, hämtat ut paket, gosat med djuren, pluggat, städat och dessutom filmat delar av det. Hur det blir med resultatet får vi väl se. Kan oavsett inte använda materialet förrän jag får hem min externa hårddisk som jag beställde igår. Det är helt omöjligt att arbeta med så stora filer som jag gör när man enbart har en lite laptop. Så det fick bli en present från mig själv till mig själv, nu när det var rea också.

Nu måste jag slutföra det sista av dagens plugg innan jag kan skutta i pyjamasen och hälla upp glöggen. Det är ju favoritprogrammet "Allt för Sverige" idag! Är det någon annan som ser på det?

Jag tycker det är så himla spännande att höra om alla livsöden. Speciellt eftersom min gammelfarmors (mammas farmors) bror var en ut av alla dem som utvandrare och jag vet att hans barn och barnbarn hälsade på oss när vi var små. De kom hit för att gamle Hugo längtade hem men dessvärre var för sjuk för att besöka sitt saknade Sverige, så det gjorde resan åt honom. Minns också att min farmor brevväxlade med några andra släktingar på andra sidan pölen när vi var yngre. Kontakten verkar dock ha avtagit och jag har aldrig riktigt förstått vilka dem var heller.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229