Sommarsolståndets magi

Midsommar. Sommarsolstånd. Den längsta dagen och den kortaste natten. Den dag då ljuset stannar kvar, förintar mörket och färgar alla fälten i guld. När man tänker på vad det egentligen är som sker, att allt egentligen handlar om hur solen och planeterna står, hur hela universum snurrar och hur små vi egentligen är i det hela. Då blir dessa traditioner både vackrare och märkligare.

Jag firade med Vikingens familj och respektive, alla barnen med gräsfläckar på knäna och vi lekte lekar, åt nypotatis och gick tipsrunda. Alkoholen dracks med måtta och jag valde att istället berusa mig med himlens alla färger. Det är såklart upp till var och en, och kanske är mitt firande också mer än vad många andra får. Men det jag på något sätt försöker säga är att den här dagen, den här tiden, är så mycket mer än festligheter, snapsvisor och en blomsterklädd midsommarstång.

Det är den ljusaste dagen på året, när ljuset tränger undan mörkret tills det knappt längre finns, och det sker varje år, år efter år. Universum fortsätter snurra, allting går i cykler, precis som vi. Så om något, mer än traditioner, handlar midsommar om påminnelsen om att inget mörker varar för evigt. Solen kanske försvinner lite mer för varje dag nu, mörkret kryper sig fram och kastar skuggor över fälten. Men om ett år står ändå vallmoblommorna där i ett soldränkt, glittrande hav.

Jag hoppas ni hade en fantastisk kväll hur ni än valde att fira eller inte fira, och att ni på något sätt lyckas spara lite av ljuset inom er. 💛

Gillar

Kommentarer

amandalarssons
amandalarssons,
wordlycornerblog
wordlycornerblog,
Men vad fint du skriver. Håller verkligen med dig ❤️. Här berusas inget längre och det är ju oerhört skönt att vakna pigg och utan ångest. Kram gulle!
nouw.com/wordlycornerblog