Sommaren 2018

Sommaren då jag hittade hem. Jag hade ingen aning om vad de orden skulle betyda bara några dagar senare.

Idag är jag trött, ångesten har tagit på krafterna igen men jag är tillbaka på mitt hemmakontor, försöker städa i lägenheten, lyssnar på positiva Tedtalks, återhämtar mig. Tar mig i kragen. Lär mig så mycket jag kan. Livet är upp och ner. Ingen går i ett ständigt lyckorus. "You can't have a rainbow without a little rain".

Semestern är slut, det är dags att gå tillbaka till vardagen. Jag ser fram emot skolan och har hopp om jobbet. Det kommer bli bra, nystarter är alltid kul. Kanske blir denna extra spännande. Men jag blickar också tillbaka på semestern, på sommaren. Drömmer om borgar och slott. Historia. Svalkande hav. Vågor som slungar mig fram och tillbaka. Tänker på timmarna vi spenderade på Borgholms slott. På kvinnan vars make fängslades men som tog makten i hans parti, hertiginnan av Öland. Det fanns starka kvinnor då också, vi pratar för lite om dem.

Det märks att kylan är på väg, regnet som kommit de senaste dagarna har fuktat marken. Hösten smyger sig på. Jag välkomnar den. Sommaren 2018, några kanske minns valfläsk och politisk hysteri, andra minns bränderna som fick dem att lämna sina hem. Jag kommer minnas så mycket mer. Sommaren då jag övervann min rädsla för okända vatten, sommaren då jag återfann kärleken till världen under ytan, sommaren då jag fick hjälp med att förstå mig själv, sommaren då jag tog beslut som för några år sedan hade känts omöjliga, sommaren då jag kommit så långt på min resa att jag äntligen kunde känna mig fri - fri att börja på en ny. Och än är den inte riktigt slut. Än står det Augusti i kalender, än värmer solen, än finns det så mycket mer att uppleva och ta in innan nästa årstid kommer med nytt.

Vi föds och vi dör och allt där emellan är en fantastisk samling resor och upptäckter.

Gillar

Kommentarer

ineees
ineees,
Vackra bilder och skönt att börja må bättre, älskar ted talks<3
nouw.com/ineees
IP: 82.99.3.229