September-vals

Sommaren sade adjö och lämnade luften frisk och fuktig på samma gång. Löven på träden har redan börjat gulna och rönnbären är sådär sprakande som bara rönnbär kan vara. Jag har en spännande månad framför mig men också intensiv. Det är som att september rycker tag i en, dansar en vals och lovar nytt och spännande, som en sommarflört som kom försent. De kommer ta mig fan alltid för sent.

Just nu är det mycket på jobbet. När man jobbar kampanjbaserat ligger man alltid steget före så just nu är det jul- och nyårskaos i min värld. Till helgen ska jag försöka göra mina kompletteringar på examensarbetet (det var inte så farligt mycket), på lördag vill jag springa en sväng på höst(!)marknaden och sedan behöver jag skriva lite på boken jag spökskriver. Vi har det andra mötet på fredag och det känns faktiskt himla bra, jag och personen som berättar har en riktigt härlig kemi. I övrigt vill jag mest ta det lugnt, kanske bege mig ner till ån och fiska, kanske ligga inne och titta på dokumentärer eller läsa böcker med en kopp te.

Nästa vecka drar katalogarbetet på redaktionen igång och till helgen ska vi fara till min broder från en annan moder för att fira minstingens ankomst till den här planeten.

Veckan efter bjuder på förberedelser inför bokmässan och sedan ska tre födelsedagar firas.

Och sista veckan i september åker jag till Göteborg med jobbet för att stå på bokmässan. Vi har pratat om att åka till Småland över den helgen också men det är inget bokat än. Kanske stannar jag istället en extra dag i Göteborg, jag har trots allt både släkt och vänner där.

September. Det är mörkt innan klockan nio och det landade ett paket med myskläder på posten. Skafferiet fylls på med olika te och människor går i shorts och vinterjackor på samma gång. Men jag dansar september-valsen och kramar hårt om minnet av sommarens ljusa nätter. September för – och jag följer. Mot något nytt, mot något spännande. Hur dansar du i september?

Gillar

Kommentarer

Bunny Therése
Bunny Therése,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229