Sanningen om att att driva eget

Mysiga och väl organiserade kontor. Gröna krukväxter, välputsat skrivbord, en rykande kaffekopp och en flawless men bekväm outfit. Ni vet, bilderna på pinterest.

Att vara min egen chef är min största dröm och jag har redan kommit en bra bit på vägen. Jag har ett eget kontor i lägenheten och jag har möjligheten att sitta och jobba där och få (relativt dåligt) betalt för det. Men jag är därför också plågsamt medveten om att verkligheten inte alltid är så jäkla "inspo" och "goals" som det ser ut att vara på varenda mainstream bloggares bilder. (Seriöst, ni kan omöjligt ha fått till de där bilderna under en ACTUAL arbetsdag.)

Ibland glider jag också upp ur sängen lika lätt som en fjäder. Somliga dagar klär jag mig också snyggt - det gör mig piggare. Ibland åker sminket på, den snyggaste kaffekoppen fram och kontoret är av en slump välstädat och glänsande. Har jag tur lever även mina krukväxter. Men det är knappast så alltid. Som idag t.ex.

Jag hade skitsvårt att lämna sängen och duschade enbart för att jag annars förmodligen inte skulle ha fått de gjort alls idag. Kaffet glömde jag bort både i kaffekokaren så att det smakade bränt och i koppen så att det blev kallt. Outfiten har bestått av slitna gamla leggings och vad som låg närmst. Frukosten hoppade jag i stort sett över då jag var tvungen att komma igång efter min ofrivilliga sovmorgon. Sedan har jag suttit där, på en stol - rakt upp och ner i stort sett hela dagen. Knappast bekvämt med tanke på den träningsvärk jag drog på mig efter bröllop och de orimliga ställningar man ofta står i som fotograf. Jag satt där i ett stökigt och mörkt kontor med döda krukväxter och jobbade flera timmar i sträck. Jag åt lösgodis till lunch och unnade mig en 20 minuters promenad eftersom jag hade ont i huvudet då jag glömt använda mina glasögon. Glasögonen glömde jag förresten bort resten av dagen också så nu ligger jag utslagen med huvudvärk. Disken har samlats på hög och när leveransen var gjord och jag kunde klappa mig på axeln bytte jag lösgodis mot pizza med extra ost.

Att vara sin egen chef är det bästa som finns! Men om man tror att det är det för att det ser ut som på Pinterest, då får man sig nog en och annan otrevlig överraskning. Gör man det däremot för att man faktiskt älskar det man gör, för att man brinner för att vara kreativ och fri, med allt vad det innebär, då är resultatet alltid värt det. Det var värt det idag också.

Mitt enda fritidsnöje idag var att snapchatta min högst verkliga arbetsdag. Håll till godo!

Gillar

Kommentarer

BelleTherese
BelleTherese,
Tack för att du finns och jämnar prestationsångest med marken för så många av oss. pyss!
nouw.com/belletherese
Svatantrya
Svatantrya,
Men fina! Vilken komplimang <3 Tack! <3
nouw.com/svatantrya
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229