Renoveringsdrömmar

Sponsrat inlägg


Okej, så när jag flyttade in till Ola var det väl en typisk ungkarlslägenhet (förlåt älskling). Ni vet, inget har gjorts, ingen har brytt sig, möblerna var mer funktionella än vackra att titta på, någon ölburk och en pizzakartong fick agera dekorativ stämningshöjare liksom.

Det börjar ju ta sig, det får jag ju säga. Eller ta sig och ta sig, det har blivit hemtrevligt. Men de där gröna tapeterna, som inte ens Gunnar tyckte var värdiga att hänga kvar tydligen eftersom han bestämde sig för att äta upp dem, och de tio år gamla fläckarna på väggarna.. de får ju gärna bytas ut mot något annat.

Så vi (läs: jag) har börjat planera att renovera, helst nu under vintern när man ändå inte har något annat för sig. Jag vill ha vita väggar att fylla med dekorativa drömfångare (drömmen är att få äga en av Celinas Rees skapelser), tavlor, speglar osv. Jag vill snygga till klädkammaren och göra den mer enhetlig och organiserad och jag vill byta golvmattor i köket och hallen.

"Det kan vi ju fixa lika bra som en inhyrd", tänkte jag. Tills jag började fundera på sist jag gav mig på ett liknande projekt och både kladdade ner halva min garderob och nästan hade ihjäl mig själv. Borde nog införskaffa mig ett safety kit till den här gången. Med safety kit menar jag kläder som inte gjorda av spets och tunna tyger a la Kim Ks bröllopsklänning utan något som faktiskt är ämnat för ändamålet. Typ de här. De har liksom arbetsbyxor i Jazzbyxe-modell. Vad fan kan gå fel i ett par arbetsbyxor i jazzmodell?! Borde kanske införskaffa stålhätta, bubbelplast och brandmanshjälm också....

Lite inspiration jag letat fram inför renoveringen.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229