Q/A Svar på frågestund

nouw.com/mittlivblandorden:
Har du några bloggtips att dela med dig? Och tar du bilder med din telefon eller/och nån systemkamera? Fin blogg har du iallafall☺️

Svar: Om du menar tips på hur man driver en blogg så nej, haha. Jag bloggar främst för min egen del. Min hjärna är på tok för full att saker för att jag ska kunna hålla mig ifrån att dela med mig av dem. Dessutom hoppas jag att jag lyckas fånga någon enstaka med mina mer samhällskritiska eller djupare inlägg. När det gäller tips på olika bloggar så läser jag allt färre faktiskt. Jag följer ju en hel del som jag tittar in på men jag tycker det är alldeles för mycket ytligt som dessutom inte attraherar mig och min stil riktigt. En ny blogg jag hittade för ett tag sedan som jag gillar är dock http://www.emblas.se som jag tycker innehåller lite mer djup och eftertanke. Tips, tips, tips!

Jag har en ordebtlig kamera men tar nästan alla bilder med min mobil (samsung galaxy 6 edge+) och redigerar numera de flesta mobilbilder i snapseed (THE best app!).

Tina:
Vad betyder svatantrya? Står det för något eller är det ett smeknamn typ? Läste om din resa och tyckte den var så inspirerande! Vad är största förändringen jämfört med innan din sambo och nu? Vad har du för mål inför 2017?

Svar: Svatantrya är sanskrit och betyder ungefär "självförsörjande", "fri vilja" och "självständighet". Tack så mycket, det är precis det jag ville att det skulle vara om någon tog åt sig 💜 Största förändringen utåt är nog att jag inte festar så mycket längre eller rör mig ute, jag sitter hellre hemma och kollar på dokumentärer eller gräver ner mig i ämnen jag är intresserad av. Den största förändringen för mig själv och mitt inre är förutom att min hälsa är bättre, definitivt att jag tycker om mig själv mycket mer och lägger min energi på att göra saker för mig själv och sådant jag brinner för. Angående mina mål 2017 så kommer det komma upp en inlägg om det inom kort! Jag är löjligt exalterad inför det nya året.

EMMA:
Vad gör du helst en ledig dag? 😊 Vad pluggar du? Vad är målet med din blogg?

Svar: Jag har sällan en HELT ledig dag men de dagar jag inte har planerade lektioner eller jobb så gör jag gärna en stor frukost buffé som jag njuter av medan jag kollar igenom lite bloggar, skriver inlägg och scrollar igenom weheartit. Sedan tar jag en lång promenad, gärna i ett naturreservat eller åker på någon utflykt i naturen av något slag. Sedan lagar jag en fin middag med massor av frukt och grönt och avslutar kvällen med att spela kort med min sambo och se på en dokumentär om antingen konspirationsteorier eller historia.

Jag pluggar till Produktionsledare inom media och är klar våren 2019 :)

Jag har inga direkta mål med min blogg. Under våren hoppas jag kunna bjuda på mer outfitbilder osv för att kunna jobba mer i photoshop och liknande. Jag ser det mer som en möjlighet att nå ut med saker jag brinner för samtidigt som jag har en hobby som ger mig lite struktur i vardagen. Dessutom är det en bra plattform för mig att kombinera det jag lär mig i skolan med min fritid.

mittlivsomtransa.com:
Hej på dig, tack för din kommentar i min blogg, har inte läst så mkt av din blogg men kommer jag att göra nu, så nu till min/a frågor, Vad fick dig att börja blogga och hur länge har du bloggat? vad har du för intressen? Mvh Emma P...Titta gärna in på min blogg och jag kommer att starta en frågestund i början på nästa vecka om du vill ställa frågor...

Svar:Jag började blogga någon gång i yngre tonåren. Varför minns jag inte, men jag har alltid gillat att skriva och på en blogg kunde jag uttrycka mig så som jag ville utan att känna press på att försvara mig i en evighet. Så känner jag fortfarande. På Facebook diskuterar jag sällan större frågor då ett uteblivit svar på en kommentar alltid tolkas som att man inte har argument när det egentligen kanske bara handlar om att kommentaren är irrelevant eller helt enkelt bara dum eller att man bara inte orkar och redan har sagt vad man vill. På en blogg förväntas man inte svara, där uttrycker man sin åsikt och sedan får folk tycka till om de vill och det går bra att bara skita i att läsa om det inte passar. Det är lite av en oskriven regel som skiljer där tycker jag. Jag har haft flera bloggar av olika slag, den som blev störst var den jag hade under tonåren där jag helt ocensurerat slängde ur mig vad som föll mig in. Minns att bloggkommentatorerna och expressens krönikörer gick i taket en gång.... haha.

Mina största intressen är att skriva och uttrycka mig kreativt. Jag är dock helt jävla värdelös på musik och lider med min sambo varje gång jag fått för mig att sjunga på fyllan. Jag älskar att sjunga men bör nog hålla den aktiviteten till badrummet när jag är ensam hemma. Måla är jag bättre på och det är något jag planerar att ta upp igen under året. Annars älskar jag att vandra, tälta, vara i naturen och se nya platser. Jag behöver inte åka utomlands för att stilla begäret, det räcker med ett ödehus på en åker så ser jag det som ett äventyr.

Jenny:
Har du kvar några kompisar efter att du förändrade ditt liv/levnadssätt? Själv har jag aldrig varit så ensam efter att ha gått igenom nästan samma förändring som dig (med andra historier) sen jag blev tillsammans med min kille och dessutom flyttade till norrland... Har ingen kontakt med mina "gamla kompisar" sen tiden innan...

Svar:
Låter sjukt härligt att ha flyttat till Norrland! 😊 Jag har bland andra några få utvalda tjejkompisar som jag fortfarande kan umgås med men det är väldigt sällan vi ses. De är också från helt olika klickar av "det gamla umgänget" och när jag umgås med dem är det på en middag eller öl bara jag och en annan. Den större delen träffar jag aldrig och pratar sällan med och ungefär en tredjedel har jag helt strukit ur mitt liv. Jag hade väldigt få vänner men många bekanta kan man väl säga. Flera av dem skulle jag förmodligen inte ens vilja säga hej till på stan, just för att jag vet att de ändå aldrig skulle tänka tanken att höra av sig i vanliga fall.

Jag försöker bättra på kontakten med mina barndomsvänner och även knyta nya kontakter nu när jag börjat läsa på högskolan men större delen av min bekantskapskrets just nu består av min sambos vänner. Det kan kännas ensamt och inför nyår hade jag jättedåligt samvete när Olas vänner var upptagna och jag inte kunde bidra med något umgänge och fest eftersom jag inte "har några vänner". Den insikten tog ganska hårt på mig. Men det är en fas och jag försöker påminna mig själv om att jag hellre har väldigt få vänner än 100 stycken bekanta som bara ringer när de vill dricka öl eller knarka ihop.


Gillar

Kommentarer

Emma,
Åh vad snällt att du tipsar om min blogg!:D jag gillar din blogg med ! 😉
www.emblas.se