Photoshoot, kompetensutveckling och förändring

Hej hjärtan. Nu gick det en tid mellan uppdateringarna igen. Vem kunde tro att tiden kunde gå så fort när man egentligen inte har någonting att göra?

Sommarvärmen har anlänt och jag har spenderat hela dagar ute på gräsmatten uppslukad av böcker. En fördel med att vara arbetslös är ju att man får väldigt mycket tid till att läsa. Men vad har annars hänt sedan sist då?

Jag har givetvis sökt några spännande jobb men jag har också hunnit med en del kreativa stunder. Bland annat har jag mött upp en vän för en heldag i solen med kameran i hand. Vi turades om att fotografera varandra och lika trygg som jag känner mig bakom kameran, lika otrygg känner jag mig framför den. Men det blev trots allt några guldkorn, som den nedan. Den där vagnen har jag tittat längtande på flera gånger (ingen överraskning med tanke på färgen kanske) men jag har aldrig haft mod nog att ta fram tripoden och ta en bild på egen hand. Det blir alltid lite mindre pinsamt när man delar på pinsamheten. Följ mig gärna på Instagram om du vill se när de andra bilderna dyker upp. Om du vill se bilderna där jag stod bakom kameran, kommer de komma upp på min foto-insta så småningom.

Jag har också spenderat en hel del tid med kompetensutveckling. Jag fokuserar på sådant jag känner att jag redan har hyfsad koll på men samtidigt kan bli bättre på eller få certifikat/diplom för. Det har blivit en del lekande i Photoshop men också en kurs i Google Analytics. Båda är saker jag egentligen använt på daglig basis men det sistnämnda går att ta en gratis-kurs i via Google och det är den jag håller på att slutföra nu. Googles kurser är perfekt för dig som har en egen business, eller kanske vill arbeta med digital marknadsföring. Efter att du slutfört kursen med godkänt resultat får du ett certifikat som du kan dela på t.ex din LinkedIn. Läs mer om kurserna HÄR. En annan tjänst att kolla in är Skillshare som jag sett flera youtubers marknadsföra och använda. Där kan du hitta mängder av kurser med olika kreativa inriktningar.

Sommarlov, arbetslös eller bara lite extra tid över just nu? Varför inte passa på att lära dig något nytt eller utvecklas inom något du tycker är roligt eller kan behöva i framtida yrkesroller? Eller är det bara jag som alltid är sådär töntigt hungrig efter att lära mig något nytt? haha.

Och på tal om nytt. Jag älskar ju förändring och mitt hår är kanske det största offret för det. Dreadsen åkte i för ett tag sedan, för att sedan ersättas av tillfälliga hårförlängningar i kombination med dreads för att sedan bli ruffsigt dreadshår igen. Och den här veckan tog rastlösheten överhand igen och jag blekte håret och färgade det orange. Aprikos för att vara mer exakt. Beroende på ljuset skiftar det mellan orange-rosa toner och full blown morot. Jag älskar det! Men har självklart redan köpt några andra färger ifall jag skulle tröttna eller vilja byta när färgen tvättats ur. Och don't worry, efter två blekningar på en förmiddag mådde mitt hår bättre än på länge. Så det verkar som att jag misshandlar mitt hår tillräckligt till vardags för att det inte ens ska rycka på axlarna åt denna veckans tortyr.

Gillar

Kommentarer

wordlycornerblog
wordlycornerblog,
Men DÄÄÄR ÄR DU JUUU! Haha, har tänkt skriva och fråga om du inte ville blogga lite haha. Skrev ju ett inlägg precis idag om hur jag vill lära mig typ ALLT och inte kan välja en utbildning, så jag förstår dig precis. Härligt med gratiskurser som kan ge något på riktigt. Kram (och som sagt, hårfärgeeeen är ju underbaaar!)
nouw.com/wordlycornerblog