Obekväma tecken på att du utvecklas

1. Du känner dig isolerad från andra. Din egen utveckling kräver ensamhet, lugn och ro, och automatiskt drar du dig också undan samtidigt som du ibland kan känna att andra undviker dig. Ni är inte längre på samma plan. 2. Du har svårt att fokusera på uppgifter. Att utvecklas som människa kräver mycket energi, vilket ger mindre energi över till att fokusera på andra uppgifter.
3. Rastöshet och ångest. Oavsett vad för typ av förändring vi gör går hjärnan på högvarv, vilket i sin tur kan leda till stress och en känsla av rastlöshet, oro eller ångest.
4. Irriterad på de som står dig närmast. De i din närhet är ofta en anledning till att vi inte utvecklas, och när vi då ändå väl gör det, får vi omedvetet en känsla av att de står i vår väg då de inte följer med i vår egen utveckling. 5. Känsla av rädsla och panik. Förändringar ÄR läskiga. Att vara rädd är ingen onaturligt, det betyder förmodligen bara att du är påväg in i något helt nytt. 6. Du börjar konfrontera människor. När du utvecklas och inser att du är värd mer, inte bara av dig själv utan också andra, kan du ha en tendens att konfrontera människor i situationer du vanligtvis bara släppa.
7. Du blir mer missnöjd med saker. Detta är precis som punkten tidigare också ett resultat av att du börjat inse ditt eget värde och också kräva vad du är värd.
8. Du känner dig vilse. Att känna sig vilsebetyder nödvändigtvis inte att då går i fel riktining. Du upptäcker en nya värld och får nya erfarenheter och nya perspektiv, det är en hel del att ta in och att inte veta vad man ska göra härnäst i en oförutsedd framtid och verklighet är ganska naturligt. 9. En stark känsla av att vilja vara ensam oftare. Detta gäller speciellt introverta människor som gör förändringar i sitt liv. För en introvert människa slukar umgänge med andra människor mycket energi, energi som inte riktigt räcker till när så mycket går åt till personens utveckling. 10. Ifrågasättande av vänskaper. Det är naturligt att ifrågasätta vänskap när man utvecklas. Somliga vänskaper är inget annat än ett hinder i utvecklingen, andra kanske kan återknytas till när vi är färdiga med vår förändringsfas och står på stark grund igen. Några vänskaper var aldrig bra, men vi behövde utvecklas för att kunna se det. 11. Känna sig intensivt nedstämd. För att utvecklas behöver vi ofta göra oss av med en hel del gammalt. Det kan vara vanor, relationer, platser... oavsett är det naturligt att känna sig nedstämd. Men det är på inget sätt bara något negativt. 12. Skrämmas av framtiden. Att gå från gamla vanor, en världbild man accepterat som sann, gamla relationer... till något helt okänt. Det är inte konsigt att man blir skrämd. Människor är vanedjur, det okända är något av det som skrämmer oss mest, men också det som får oss att utvecklas som mest. 13. Önskan om att saker och ting ska bli som förrut. "Det var bättre förr" - fast det var det nog inte egentligen. Bekvämlighet och gamla säkra vanor är en trygghet för de flesta, men ibland förskönar vi även det negativa bara för att vi är rädda för det okända. 14. Konstiga och intensiva drömmar. Din hjärna jobbar för fullt för att ta in alla nya tankar, intryck, erfarenheter och upplevelser. Du utvecklas.
15. En känsla av att vilja avsluta romantiska relationer. När man utvecklas börjar man som tidigare nämnt ifrågasätta mycket av "det gamla", även romantiska relationer. Det kan handla om att du anser att din partner förtjänar bättre, att du i din egen utveckling inte kan ge tillräckligt av dig själv, men det kan också handla om att du själv förtjänar bättre. Ibland är det dags att bryta för att kunna fortsätta sin utveckling, men att man har de tankarna gör det nödvändigtvis inte sant i alla lägen.

Med den här listan framför mig nu kan jag med säkerhet säga att jag gjort mitt livs bästa resa det senaste året. Och den enda platsen jag behövde besöka var mig själv.

Någon annan som gjort en stor förändring eller inre resa och som känner igen sig?

Gillar

Kommentarer