Nytt badrum med små medel

Eftersom vi bor i hyresrätt och dessutom har begränsat med pengar är det inte mycket vi kan göra åt våra badrum här hemma. Den lilla toaletten har katten ockuperat så där är varken vi eller eventuella gäster mer än i nödfall. Det stora badrummet däremot var i behov av en uppfräschning. Det tantigt rosa kaklet är väl i sig inte det värsta jag sett men ljuset det skapar, det går ju för tusan inte att få det att se rent ut om man så skulle bleka väggarna med klorin. Så, vad gör man om man vill renovera ett badrum men har 1000 kr på sparkontot och noll rättigheter att montera ner väggarna?

Man köper kakeldekor och plastväxter. Plastväxterna som är med på bild fanns nämligen inte heller där för en vecka sedan och egentligen köpte vi dem inte heller. De är gratisfynd som så mycket annat i vår lägenhet. Kakeldekoren fick jag för 400 kr på Paxlux (48 ark, ej spons). Det var klurigare att sätta upp än vad jag trodde men efter några ark fick man in snitsen rätt bra och nu vill jag "kakla om" hela huset.

Det lilla skåpet under vasken köpte vi på Ikea, dock passade det inte riktigt till våra gamla rör som går hela vägen ner så Vikingen fick såga ett hål i bottenplattan men det fungerar alldeles utmärkt. Duschdraperiet är från Jotex om jag minns rätt och passar väldigt mycket bättre i vårt nya svart-vita badrum. Våtmattan kan vi inte göra något åt förrän hyresvärden tycker det är dags, vilket förhoppningsvis är inom en snar framtid.

Mot slutet fick jag lite hjälp av Vikingen med att mäta och skära till hörnplattorna men det är lätt gjort även med bara två händer. Med nedmontering av skåp och liknande tog det nog inte mer än fyra timmar att göra. Rekommenderar verkligen om ert badrum behöver ett lyft! Tips! Dekoren fäster när den torkat men är lättare att "glida på plats" om man använder rikligt med vatten och diskmedel så var inte rädda för det.

Före

Efter

Gillar

Kommentarer

janielindahl
janielindahl,
Härligt vad man kan få till med enkla medel. Det svarta lyfte verkligen hela badrummet. Så fint 🖤🖤
nouw.com/janielindahl
Svatantrya
Svatantrya,
Men eller hur? Så himla nöjd! <3
nouw.com/svatantrya
Bunny
Bunny,
Det blir verkligen stor skillnad så himla enkelt, tänker inte alls på badrumsmattan i rummet med det svarta kaklet. Coolt!
bunnydrugz.blogg.se
Svatantrya
Svatantrya,
Ja! Tyckte det blev så mycket fräschare!
nouw.com/svatantrya
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229