Nothing happens when you're offended

Okej, så angående den djupa och dramatiska artikel om äppelmoset som var apelsinmarmelad (som jag skrev om HÄR).

Såg en tråd på Facebook där det hade blivit lite... hur ska man säga...? Kränkt stämning? "Det finns faktiskt de som är allergiska! Det är inget att skämta om!!" "Tror inte ni hade tyckt det var så kul om det var ni som var allergiska och fick fel!"

Okej, för det första. Ingen skämtade om din allergi. För det andra - jo, en sjukt dramatisk artikel med ca noll nyhetsvärde ÄR något att skämta om. Skulle man skriva en artikel varje gång en vegan får animalier i maten, eller en allergiker fick jordnötter i pizzan, eller varje muslim får bacon på sin burgare så hade vi för fasiken inte haft något annat att skriva om. Och tro mig, torka på nyheter är det inte. Det är just det som gör det så sorgligt, och roligt, att denna artikel trots allt kändes vettig i huvudet på någon stackars halvtaskig "journalist" på Expressen. För det tredje, ser du inte skillnad på äppelmos och apelsinmarmelad trots att du är allergisk mot det ena, då gör nog det naturliga urvalet sitt så småningom - oavsett om Coop är delaktiga eller inte.

Om du är en sådan som, av någon anledning, känner dig kränkt lite för ofta så hänvisar jag till det högst pedagogiska klippet nedan.

Nu ska jag ringa Expressen angående möglet jag hittade på min nyinköpta paket med champinjoner. Det måste ju nästan ta sig till förstasidan!


Gillar

Kommentarer

Sessiies
Sessiies,
Haha! Hade varit något om hela Expressen handlade om allergier xD
nouw.com/sessiies
IP: 82.99.3.229