No matter how long the winter, spring is sure to follow

Det blev inga eldar som brann i år, inga körer eller fackeltåg, ingen grillad korv i sällskap med vänner, ingen lång dag i parken eller sen natt i dimman. Men det blir vår och idag berättar kalendern att vi äntrat maj, och skvallrar om en sommar som är påväg. Det behövs inga eldar som brinner, det blir vad det blir ändå. Och kanske är det en sak att minnas lite extra just nu, att våren alltid bekämpar vintern, att efter kyla och mörker kommer värme och ljus. Varje gång, varje år.

Jag hoppas allting är väl med er. Själv tar jag mig fram dag för dag. Den här helgen är alltid lite extra tung. För åtta år sedan var jag full och glad, i en annan stad, hos en man jag kanske inte borde ha träffat. För åtta år sedan körde någon som jag såg som min egen lillebror in i ett träd. Och man lär sig leva med sorgen och man lär sig acceptera ett liv utan personen, för den kommer på något sätt efter det att bli odödligt, för evigt ihågkommen. Men hur mycket tiden än läker, slutar man aldrig att ställa sig frågan om man borde varit någon annanstans.

Men den sorgen är en del av mig och många andra, och likt våren kommer den varje år, oundvikligen och garanterad. Den har funnits där så länge nu att den blivit en del av den naturliga förändringen. Först mörker, sen sorg, sen ljus. En del av allt som bara sker. Därför är det också lättare att bära, för trots att hjärtat sörjer lär sig kroppen att fungera som om det vore vilken dag som helst. Så jag skriver, tvinnar dreads, städar och läser böcker. Som om det vore vilken dag som helst, eller ingen dag alls.

Gillar

Kommentarer

Hilma
Hilma,
Massa massa kramar till dig fina du ❤️❤️ Önskar jag kunde skicka något mer, förstår verkligen sorgen och hur stark den är.
nouw.com/hilma
IP: 82.99.3.229