Några mål under 2019

Nytt jobb
Högst på listan står såklart ett nytt jobb. Jag älskar det jobb jag har och kommer såklart vilja vara kvar där så länge jag kan men jag behöver åtminstone en tjänst på 75%. Plan B är att söka kurser både till sommaren och hösten för att bredda min kunskap och säkerställa en inkomst men jag hoppas kunna knyta tillräckligt med kontakter under våren för att kunna komma ut i arbetslivet. Fokus kommer ligga på projektledning, marknadsföring och sociala medier men jag är beredd att prova det mesta som känns kul! Universum vet var jag hör hemma och så vidare.

Utbilda mig mer inom marknadsföring och dess strategier
Detta kommer vara fokus under min praktikplats. Kontraktet är inte skrivet än men det lutar åt att jag får en roll som projektledande content creator samt content manager. Kom faktiskt in på en mindre kurs i marknadsföring men kurslitteraturen kändes ganska utdaterad så jag satsar på att utbilda mig på egen hand istället!

Pierca naveln
Från det ena till det andra.... Pierca naveln är något jag gjort själv ett antal gånger och alltid med ett misslyckande till följd. Har råkat lova min piercare att göra det på riktigt den här gången och har bestämt mig för att man aldrig är för gammal för att uppfylla sina tonårsdrömmar.

Göra minst en vandring med övernattning
Jag har alltid som mål att hinna med så många utflykter, campingar och vandringar som möjligt. Jag älskar att uppleva naturen i vår närhet och i det vackra landet Sverige. Det finns så mycket att upptäcka och se! Dessutom finns det inget mysigare än att vakna upp i ett tält strax innan soluppgången. Det är nog en av mina favoritkänslor i livet, den jag känner just då.

Leva mer nyktert
Under det här året har jag verkligen fått större förståelse för hur mitt humör kan påverka mitt drickande och hur drickandet påverkar mitt humör. Jag har fått svart på vitt att jag är en person som fungerar bättre utan alkohol. Det betyder inte att jag kommer att bli nykterist men jag tar hellre ett glas vin hemma i soffan en fredagkväll än dricker mig full på fest. Dessutom försvinner all min kreativitet och jag blir mest bara en ångestklump. Förra året var en fantastisk ögonöppnare på många sätt och jag ser fram emot att implementera alla nya insikter under det här året.

Rida på en häst
Jag hade faktiskt häst ett tag när jag var liten och drömde om att tävla i ponnygalopp. Tror jag kan ha varit 8-9 år eller något. Han hette Pontus och var shettland-russ. Stökig jävla rymling men gav mig några av de härligaste minnena jag har. Nu är det flera år sedan jag satt på hästryggen och helt ärligt skrämmer det mig lite, men jag vill så gärna känna den där fria känslan igen.

Köpa drömkameran
Förhoppningsvis är detta året då min ekonomi blir lite starkare och då tänker jag investera i en riktigt dyr kamera. Jag har ögonen på en 5D Mark. Ska jag kunna fortsätta ta mig an fotojobb behöver jag bättre utrustning, jag och min älskling börjar växa ifrån varandra.

Ge blod och blodstamceller
Det här är något jag velat göra länge, mycket eftersom jag haft människor i min närhet som varit totalt beroende av att människor faktiskt gör det. Dessvärre har jag, när min kropp varit frisk och ren nog, aldrig fått ge blod på grund av min låga vikt (som absolut inte är farlig för min storlek, jag skulle aldrig svälta mig själv eller liknande, det är högst genetiskt bara). I år tänker jag därför satsa på att nå den gränsen. Det kommer krävas mängder av mat men främst kommer det krävas en hel del styrketräning. Fram tills värmen är tillbaka ska jag försöka utöka mina portioner och sedan blir det jag och utegymmet som blir kompisar. Strong is the new plutt och så vidare.

Gå klart min adhd-utredning
Vad det slutgiltiga resultatet blir spelar inte så stor roll. ADHD är trots allt någonting som de flesta av oss kan ha i mindre eller större utsträckning men som blir en diagnos först när det påverkar ditt liv på ett negativt sätt inom flera olika aspekter. För mig har det första utlåtandet varit tillräckligt för att jag ska kunna vara lite mer förlåtande mot mig själv och hitta verktyg och förhållningssätt som fungerar för mig. När mallen inte passar så stöper man om den, man beskär inte sig själv.

Vad har ni för roliga mål under 2019?

Gillar

Kommentarer

joseflne
joseflne,
Härliga mål! Heja dig <3
nouw.com/joseflne
Svatantrya
Svatantrya,
marietheresel
marietheresel,
Så jävla bra mål alltså. Vandring och vakna upp i tält är något jag verkligen hoppas få till i sommar, längtar galet mycket ut i sommarskogen alltså! Och det där med nykterheten är vi två om, det här året ska jag fasiken inte slösa bort på att själv förvandla mig till en ångestklump! Har nog med ångest som det är 😂❤️
nouw.com/marietheresel
Svatantrya
Svatantrya,
Ja guuuud ja! Mörkret tar musten ur mig. STÅR INTE UT. Är för evigt ett sommarbarn. Dessvärre lär jag ha ca noll semester i år men tänker nyttja helgerna eller eventuell arbetslöshet på bästa sätt! Och ja, nu chillar vi med ångestklumpandet! haha <3
nouw.com/svatantrya
janielindahl
janielindahl,
Vilka fina mål Sofié ❤️ Speciellt vandring; att få uppleva naturen, och att ge blod. Något jag själv också skulle vilja uppleva! Aldrig campat under mina 26 år, kan nog vara dags för det 😄🌳
nouw.com/janielindahl
Svatantrya
Svatantrya,
WHAT? DU MÅSTE! Kanske lite knepigt med en liten knodd men det är verkligen den mesta fria känslan som finns. Brasan på kvällen, fågekvittret på morgonen. Allra helst ska man slå läger vid vattnet så man kan ta ett morgondopp medan solen går upp. <3
nouw.com/svatantrya
Honskriver
Honskriver,
Vilka kloka mål! Mina mål är att ta mig mer tid till att läsa och utvecklas inom skrivandet. Ska också försöka stressa mindre på jobbet, men det är inte lika enkelt att styra över 😝
nouw.com/honskriver