Några glas rom och livet

Snön gjorde att helgens utflykt fick ställas in och istället spenderar jag söndagen med att glida runt här hemma, jobba undan lite och planera nästa vecka. Det är det bästa jag vet, det bästa min hjärna vet. Jag har alltid varit spontan och agerat på impuls men för att kunna göra det utan en baksmälla behövs det också någon form av struktur, någon slags förberedelse på vad som komma skall. Utan det blir det inte hållbart. Balans - man lär sig den hårda vägen.

Vi kom hem senare än planerat igår. Pappa och Vikingen knöt band till varandra över några glas rom medan jag och mamma pratade om livet. Om allt det tuffa, mörka men också om allt ljus som kommer efter, om hur stark man blir av de taggar man trampat på, om hur viktigt det är att älska sig själv - och om vikten av att prata om det. Det finns alltid någon som behöver höra, ofta fler än vad man tror. Hade hon aldrig pratat, hade jag aldrig vetat, hade kanske inte jag heller vågat. Jag ser det inte längre som skamset att jag gick emot allt vad hennes erfarenheter sade, för jag vet att de var dem som slutligen fick mig att känna hopp. Det är det som är grejen med mörka samtal, att trots att orden kan vara nattsvarta, så bringar meningarna ljus.

Det har varit en lugn helg och jag är redo för en ny vecka. Planen för examensarbetet ska lämnas in och jag tror att jag äntligen börjar hitta någonting att skriva om. Onsdag, torsdag och fredag kommer spenderas på praktiken och någonstans där emellan är det några timmars jobb. Jag älskar variationen jag lever med nu, det passar en hjärna som annars lätt tröttnar.

Om ni skulle vilja följa min praktikplats på Instagram så skulle det betyda mycket för mig. Idag publicerade jag det första inlägget jag skapat som en del av den nya looken och strategin och jag kan behöva lite uppmuntran och stöd. Det är nervöst att ta över någon annans företag på det viset.

Ha en fin söndag hjärtan. 💛

Gillar

Kommentarer

janielindahl
janielindahl,
Åh, gick in och följde din praktikplats nu 💕 Hoppas din söndag blir fin fina Sofié!
nouw.com/janielindahl
Svatantrya
Svatantrya,
Åh vad snäll du är! Tusen tack <3
nouw.com/svatantrya
IP: 82.99.3.229