Mjukare än vatten, starkare än berg

Vi är alla med om saker, det är en del av livet. Man lever och man lär. Det finns ingen anledning till att blicka tillbaka av ilska, det finns ingen anledning att sörja vad som varit. Kanske värker det ibland, kanske får det effekter för många år framöver, kanske resten av livet. Men vi lever och vi lär, vi lär oss leva med det. Vi blir ödmjuka av det, lär oss se andra så som vi önskar att någon såg oss. Vi blir starkare, vi tacklar nya utmaningar och står stadigare för varje gång.

Då och då dyker det upp människor i mina flöden som framkallar känslor. Känslor jag inte orkar bära. Hur de som en gång var vänner visade sig vara något annat. Hur de jag räckt ut handen till, hur de jag efter bästa förmåga försökt tala om hur allt låg till för, bet av hela stycken av min kropp. Jag ser inte på dem med ilska, jag orkar inte bära den, vill inte låsas in i ett mörker ingen annan än jag lider av. Jag är ödmjuk, förlåter men glömmer aldrig. Kanske stryker jag dem ur kontaktboken, kanske går jag inte längre fram och hälsar. Inte arg, bara medveten om att de inte är värda det, står stadigt och äger min historia.

Mjukare än vatten, starkare än berg.
För varje bakslag blir det bättre.

Jag lovar.

Gillar

Kommentarer

janielindahl
janielindahl,
Dina ord Sofié, mitt i prick ❤️
nouw.com/janielindahl
BelleTherese
BelleTherese,
Det där är något av det svåraste jag vet - att förlåta människor som inte ens ber om det. Ibland blir jag arg fortfarande för skiten jag tagit, att jag där och då bestämt mig för att ta ”the high road” och inte tala om för folk vilka svin dom är, utan bara tacka för mig, vända på klacken och radera dem ur mitt liv som de gjort med mig. Ibland önskar jag att jag sagt saker, men jag försöker komma ihåg vem jag vill vara. Att stoltheten verkligen inte är mer värd än godheten. Kram fina du 💛
nouw.com/belletherese
IP: 82.99.3.229