Magic Mushrooms

Maria Sabina var den första Mazatekern (även kallat mexikansk indian) som bjöd in västmänniskor till att delta i helande ceremonier där hon använde sig av "magic mushrooms". Hennes namn blev känt i media då R. Gordon Wasson besökte henne och senare skrev om henne. Efter detta fick hon besök av flera kändisar som blivit övertygade om svamparnas effekt. Där efter har svamparna svept igenom historien som både en trendig hippie-våg för att sedan bli strikt förbjudna till att nu vara ett objekt för forskning världen över.

Från att ha varit något som gjorde en hel generation till "flummiga pundare" till att numera vara på väg att slå igenom på precis det sätt som Maria Sabina menade att de skulle användas - för läkning och medicinering. I flera studier har svamparna visat sig effektiva mot både depression, missbruk och andra psykiska besvär och världen tar ännu ett steg mot insikten i att naturen, om den används på rätt sätt, sitter på fler svar än vi kan ana.

Forskning done right om ni frågar mig. Jag förstår inte människor som är motståndare till sådana här saker. Kanske är det lagliga vs inte lagliga så djupt rotat i mänskligheten numera att vi inte självständigt kan skilja på rätt och fel, bra och dåligt? Vi förstår hela kretsloppet i naturen, vi förstår att saker och ting utvecklas för att världen ska kunna gå runt och leva och dö, beroende av allt det som finns där. Varje gång vi ser en dokumentärfilm om djuren på savannen eller en film om regnskogen och hur alla växter och djur är utvecklade för att kunna äta, ätas, leva och dö - tack vare, och på grund av varandra, då fascineras vi.

Hur kan det då vara så revolutionerande att vi människor, som en del av samma värld, skulle kunna ha våra läkemedel, hjälpmedel, allt vi behöver för att gå runt som art - i naturen? Hur kan svampar som växer fritt där de känner för det, anses konstigare än tabletter framställda i en fabrik?

Ikväll ska jag gotta ner mig i den här lite längre dokumentären om Maria Sabina och det tycker jag alla som intresserar sig för naturliga läkemedel, eller helt enkelt bara livsstilar bortom det du själva ser, ska göra. Perspektiv kallas det och det kan man sällan ha för mycket av.


Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229