Ljuset är alltid som vackrast precis innan skymning

Och efter mörkret kommer alltid gryningen igen. Kan vara värt att tänka på ibland. I allt mörker finns det ljus, i allt ljus finns det mörker. Världen är flytande, rörlig, ett virrvarr av kaos och fantastiska, slumpmässiga under. Vi kan aldrig stoppa den i ett fack, vi kan aldrig stoppa oss själva i ett fack. Vi är flytande. Mörker skapas av våra egna kedjor och våra egna väggar. Vi ser dem inte alltid men när vi inte längre kan se längre än TV-tablåer och färgskalor, när vi överskattar vår frihet - det är då vi har förlorat den. Lås inte in dig själv.

Från det ena till det andra. Ibland måste svåra och osammanhängande tankar också ut. Spenderade förmiddagen med teambuilding. Teamen för höstens projektarbeten är klara och på torsdag får vi våra case. Vi kommer jobba mot riktiga företag vilket känns så jäkla spännande och läskigt på samma gång. Om ett år är det förhoppningsvis vardag. Har så svårt att greppa den tanken. Lilla jag. Jösses vad jag kan ändå. Jimmy, favoritläraren i gymnasiet, han hade varit stolt. Han hade troligen också varit skitförbannad för att jag ens är förvånad. "Du kan bli vad du vill så länge du tänker själv". Han sade alltid det, att man skulle tänka själv. "Hellre tänka själv än tänka rätt - för att tänka rätt är inte alltid rätt". Vis man. Jorden behöver fler som honom, ännu mer nu sedan han inte finns längre.

Nu ska jag ta en dusch, dricka en kopp kvällskaffe (det är en grej), och gräva ner mig i vetenskapliga artiklar. Vi ska skriva en artikel om ämnet medieteknik och mediernas verksamhet (?) och jag har snöat in mig på sociala medier och marknadsföring i nämnda medier men har så svårt att komma på en frågeställning som det finns underlag för. Har ni några förslag?

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229