Livet på en rulle

Inlägget innehåller adlinks.

Idag mår huvudet mycket bättre! Kroppen mår desto sämre. Kunde i alla fall jobba hemifrån en stund och resten av dagen går åt till att bara ta det lugnt och krya på sig. Trots det har jag ändå fått gjort mer än jag lyckats med på hela helgen. Så himla knäppt.

I alla fall! För säkert över ett halvår sedan kom Vikingen hem med en hel låda med gamla kameror som han kommit över på en gammal skola. Kamerorna skulle slängas men nu står de istället och pryder mina hyllor på kontoret.

Flera av dem använder film som inte längre går att få tag i och jag har inte orkat skaffa någon adapter för att kunna använda nyare film. Däremot slog det mig för ett tag sedan att några av kamerorna faktiskt inte är äldre än tidigt 80-tal och därför borde passa med nyare film. Så för några dagar sedan gick jag och införskaffade mig 35mm-film och kände mig nostalgisk. Här ska framkallas bilder på gammalt vis!

Har inte använt filmrullar sedan lillebror var liten och sprang runt och fotograferade sina egna fötter en hel Ölands-semester. Där lade mamma och pappa pengar på att framkalla fina semesterbilder och vad de fick var en suddig bordskant, en skitunges fötter mot ett köksgolv och någons rödbrända nacke i motljus.

Jag måste erkänna att "den perfekta bilden" var långt mer imponerande då än vad den är nu. Men det är väl också därför jag charmas av den gamla tekniken. Att det är så okonstlat. Livet på en rulle liksom.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229