Livet, döden och allt som kommer emellan

Gårdagen blev en känslomässig berg- och dalbana. En lurvig gammal vän som lämnade oss, en pappa som fick fira sin 60-årsdag och har fått chansen att stanna kvar. Sorg, tacksamhet, saknad och lycka. Tog bussen hem till byn. Kände mig trygg i allt det bekanta. Där på bussen lät jag mig känna, allt och ingenting.

Traskade på de små gatorna som förr kändes så mycket större. Vägen från bussen som tar knappt tio minuter att gå - den kändes så mycket längre när man var liten. Husen som renoverats och knappt känns igen, andra ser precis likadana ut och undermedvetet förbereder man sig på att någon man känner ska vinka bakom häcken. På slänten där vi brukade palla plommon står nu höga buskar som hindrar en från att komma in. Skolgården med sina baracker ser nästan övergiven ut. Biblioteket där jag vandrat genom gångarna i hopp om att hitta en plats där jag hör hemma.

Kramade om familjen och den lilla hårbollen, drog pälsen mellan mina fingrar och hjärtat värkte för den päls jag aldrig mer kommer kunna känna. Ögonen vattnades när sambon ringde, tårarna rann när jag tänkte på den fyrbenta vän som mötte mig den natten ute på landet. Hon som lät mig borra ner mitt ansikte i hennes päls när jag inget annat hade. Tänkte på promenaderna vi tog när jag inte hade råd att ta mig till jobb, hur hon fick mig att resa mig ur sängen när all energi gått ur mig. Alla utflykter i skogen, alla grillkvällar där hon varit en självklarhet, anledningen till att vi passat huset när svärföräldrarna varit bortresta. Tänkte på hur tomt det blir utan henne.

Brast några minuter senare ut i skratt när mamma och pappa pratade gamla minnen. Fylldes av kärlek när mamma kallade pappa för prinsen på den svarta bågen. Mindes cancerbeskedet och hur många som redan förlorat kampen. Kramade om min pappa, 60 år, och tänkte hur glad jag är över att ha honom kvar.

Livet, döden och allt som kommer emellan.

Gillar

Kommentarer

janielindahl
janielindahl,
Ryser i kroppen och känner igen varenda känsla. Du är så otroligt begåvad och talangfull på att skriva! Beklagar sorgen över din fyrbenta vän, förstår att det vänder upp och ner på tillvaron att mista en vän. Var rädd om dig och ta hand om varandra, kram ❤️
nouw.com/janielindahl
Svatantrya
Svatantrya,