Life hacks för latmaskar

Vad jag haft för mig denna söndag? Städat. Dolt veckans kaos. Lagt ner stressen i lådor, putsat bort ångesten, diskat undan sömnbristen. Det går givetvis inte men det var så det kändes. Vikingen har varit sjuk och jag har jobbat och pluggat röven av mig vilket slutade med ett förfall. Ibland får det bara vara så helt enkelt. Någon sade en gång till mig "det finns inga måsten i livet". Vis person.

Vaknade med ny energi idag men insåg att hemmet inte var en plats för arbete. Återigen, prioriteringar. Satte på en playlist och gick igenom rum för rum.

Är egentligen ganska dålig på det där med att städa, kanske mest på att få tummen ur. Det gäller det mesta egentligen. Men jag har hittat mina knep. "Bara fem minuter", "tjugo minuters intervaller" och "räkna tallrikar". Räkna tallrikar är min favorit. Den senaste tiden har jag börjat räkna ner från tjugo varje gång jag diskar. Det ger mig ett mål och det får mig att behålla fokus även när en tanke om något annat dyker upp. Jag tröttnar inte, jag står inte och funderar på var jag ska börja eller hur mycket jag har framför mig. 20, 19, 18...... 0. Somliga säger att det har med adhd att göra, själv tror jag bara att jag är en stökig, lagom lat människa med svart bälte i att skita i saker som är tråkiga. Dessa fina personlighetsdrag. Förtjänar en förstaplats i CV:t. Kanske är det effektivt för en person med adhd men helt ärligt, alla mår nog bra av lite life hacks.

Ett annat sätt att motivera sig själv är att ta före och efterbilder. Jag älskar att se andras före och efterbilder och speedcleaning-videos. Jag vet inte varför det är så tillfredsställande men jag bjuder på mina, så får ni en liten rundtur i vår lägenhet också. Direkt från det verkliga livet.

På torsdag får vi äntligen nya golv i hallen, kontoret och köket! Vi hade bara någon timme på oss att välja och alternativen var få men jag tror (hoppas) att vi tog rätt beslut. 1,5 år efter inflyttning är lägenheten äntligen renoverad och klar.

Gillar

Kommentarer

blubbandzombie
blubbandzombie,
Måste också ta tag i städandet... latheten har kickat in ordentligt det senaste.
nouw.com/blubbandzombie
Svatantrya
Svatantrya,
Räkna tallrikar!! Hahaha
nouw.com/svatantrya
blubbandzombie
blubbandzombie,
Ska testa det knepet! <3
nouw.com/blubbandzombie
janielindahl
janielindahl,
Här har vi en till som tycker det är tillfredsställande med före- och efterbilder 😍 Ni bor ju så himlans fint, ”stökigt” eller ej 🏡❤️
nouw.com/janielindahl
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229