Klä din själ i blomsterskrud

Solen trängde sig igenom molnen, den där ständiga kampen mellan vinter och vår. Vintern som enligt några uteblev, men var lika kall och grå ändå. Ett hjärta som längtar ut och en kropp som vill dansa. På insidan bor vårskriket, och snart spräcker det alla barriärer. De säger att man inte ska ropa hej innan man kommit över bäcken, kanske borde man inte heller säga vår förrän ängarna står i blom och fälten i Skåne börjar ta formen av ett gulnande hav. Våren har inte kommit än säger de, troligen samma skara som menar att vintern aldrig fanns. Men jag har aldrig varit en sådan som orkar vänta, är inte den som frågar om lov.

Så jag stod där i solen, vid husknuten som lurade vinden åt ett annat håll. Iförd blommig kjol och gåshud. Lät solens strålar fånga mig, och kastade skuggor över fältet som inte kommer blomma än på ett tag. Med en hud som var kall men ett hjärta som var varmt. Och en själ som var klädd i blomsterskrud. Väntandes på våren, utan att fråga om lov.

Kjol och tröja från Sellpy. Harley-Davidson-boots från Tradera. Något ni kanske inte visste om mig var att jag i barndomen spenderade mycket tid på motorcykelträffar med mina föräldrar. Det bästa jag visste var att åka bak på hojen med pappa, köra till Ystad och köpa glass en varm sommardag, fastän vi sagt åt mamma att vi bara skulle till närbutiken och köpa mjölk. Jag blev så bekväm med att åka motorcykel att jag som vuxen kan somna medan hjulen tar mig fram i hög hastighet på snirkliga vägar. Jag har alltid älskat att sträcka ut armarna medan jag blundar, bara precis så mycket så att det känns som att jag flyger. Det är en frihetskänsla jag alltid bär med mig, alltid strävar efter. Känslan av att flyga, känslan av att vara trygg även när hjulen snurrar snabbt och vinden sliter i hårtopparna.

Gillar

Kommentarer

Bunny Therese
Bunny Therese,
Du är så fin!
bunnydrugz.blogg.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229