Kanske världens godaste sallad

Ni behöver inte kalla mig för matguden, men en jäkla mästare på sallader är jag faktiskt. Jag tog vad jag hade hemma och slängde ihop det bästa jag ätit på länge. Den brutala hungern kan eventuellt spela en viss roll i bedömningen.

Småbladsmix
Förkokta rödbetor
Halloumi
Coctailtomater
Morötter
Valnötter
Olivolja
Honung
Balsamvinäger
Salt och peppar


Dela rödbetorna på det sätt du önskar ha dem, jag körde på slarviga skivor och klyftor. Lägg i en ugnsform och häll på rikligt med honung, olivolja, salt och peppar. Kör in i ugnen till de blivit varma och goda medan du steker hallonmin i småbitar. Strimla morötterna med en potatisskalare. Blanda balsamvinäger, olivolja och honung (värm upp lite försiktigt, eventuellt i micron några sekunder, för att honungen ska smälta). Ta ut rödbetorna ur ugnen och lägg dem på en bädd av småbladsmix, morötter och tomater. Släng på hallonmin och valnötterna och dränk sedan hela kalaset i blandningen av vinäger, olja och honung.

Ät. Massor!

Perfekt mitt-i-veckan-mat när man har plugg på schemat.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229