Jag skiter i var du står, bara du gör någonting.

Jag är så förbannat trött på hat. Hat från vänstern, hat från högern, hat från svenskar, hat från utländska, hat, hat, hat... Och det återkommande temat "jag hoppas folk ställer sig upp och gör något".

Jag och sambon diskuterade detta igår och jag fann min ståndpunkt lika snabbt som vanligt. Jag tycker kanske inte att kramar och glitter-spray kan lösa världens problem, men det gör fan inte surande människor på soffan heller.

Helt ärligt. Jag skiter i om du är högerextrem eller vänsterextrem - men GÖR något. Och nu tror jag inte att gå ut på gatan och pryla skiten ur meningsmotståndare är ett vidare produktivt sätt att ta hand om problemen - det skapar oftast bara fler. Men ENGAGERA dig. Mailbomba politikerna, läs på, skapa organisationer för att göra era röster hörda, ignorera dem som slänger skällsord eller sätter er i kategorier för att ni tycker eller tänker på ett visst sätt, ta er in i politiken, utbilda er till yrken där ni kan göra skillnad. Gör vad fan som helst bara jag slipper sitta och höra på ert förbannade jävla ältande i lunchrummet, på släktmiddagen, på tåget, på fiket, på klubben...

Själv vill jag göra gott i världen, orättvisor och människor och djur som anses svaga har alltid varit något mitt hjärta klappar för. Därför engagerar jag mig, genom min kost, genom aktiviteter i röda korset, genom donationer, genom att vara en god medmänniska så gott jag bara kan. Det är vad jag brinner för, det är en förändring jag önskar - därför ÄR jag den förändringen. Jag kan inte vänta på att någon annan gör detsamma. Alla behöver en ledare, men ibland måste man vara den själv.

Jag tror inte att kramar och glitterspray kan lösa världens problem, men jag tror på att människor som vill se en förändring faktiskt ÄR den förändringen de vill se. Var den goda förändringen, sprid den energi du vill känna i världen.

Så sluta hata, eller gör något aktivt åt det. För jag är så förbannat trött på att bara lyssna på er.


Gillar

Kommentarer