Jag och min almanacka

Eftersom jag alltid varit en väldigt rörig människa med tusen tankar i huvudet på en gång har det också varit relativt hopplöst för mig att komma ihåg saker. Innan jag satte mig för att skriva detta inlägget var det någonting annat jag egentligen skulle göra men jag hamnade här och nu har jag glömt varför. Jag kommer säkert på det senare.

Samtidigt som jag alltså älskar att ha många bollar i luften och har en hjärna som uppenbarligen vill lösa alla världsproblem är jag alltså helt oförmögen att faktiskt hålla någonting vettigt alls i huvudet. Därför lärde jag mig att älska planering. När jag köpte min första almanacka och faktiskt började använda den blev mitt liv plötsligt så mycket lättare. När jag dessutom utökade med anteckningsblock för alla spontana tankar och idéer fick jag dessutom sova om nätterna. Så fort någonting bokas in, ska göras eller måste kommas ihåg åker det in i kalendern - och den är så gott som alltid med mig. Inte för att jag alltid behöver den men för att det är en trygghet att veta att den finns där - om jag nu skulle ha misstagit mig och faktiskt hade någonting att komma ihåg som jag redan glömt av alltså.

Jag tror jag är inne på min sjätte almanacka från personligalmanacka.se. Detta är första gången jag inte har designat omslaget själv men när jag såg deras kollektion med citat och hittade det här från Ricky Gervais som är en av mina favoritkomiker så tyckte jag att det var himla passande. En ständig påminnelse till mig själv.

Jag brukar ofta komplettera min almanacka med ett antal anteckningsblock. Ett av dem har jag alltid i närheten av sängen. På så sätt måste jag inte ligga uppe och grubbla över saker under nätterna, gå upp och göra research kring en idé jag fått och inte vill glömma bort, eller ligga och googla hur många sorters sniglar det finns i världen. Jag kan istället skriva ner det jag tänkte på, somna om och ta itu med det dagen efter - om det fortfarande känns rimligt och relevant. (Det är fantastiskt vad den listan kortas ner efter några timmars sömn!)

Somliga menar på att jag lika gärna skulle ha allt det där i telefonen men för mig är det inte samma sak. Jag får inte någon överblick och jag känner mig dessutom betydligt mycket mer stressad över att ha det i telefonen av någon anledning. Och helt ärligt, om jag skulle lyfta telefonen för att kolla min kalender hade det ju krävts tre vändor på instagram, en på Facebook och fem tweets på twitter innan jag slutligen hade glömt vad jag egentligen skulle med telefonen till. Självinsikt people, det är bra grejer det.

Tidigare har jag färgkodat min almanacka och använt olika färgpennor för olika aktiviteter men den här gången håller jag mig än så länge till att försöka att inte kladda ner den alldeles för mycket. Kanske ändrar jag mig när höstterminen och kaoset börjar igen. Troligen. Återkommande är i alla fall att jag vill ha gott om plats för egna anteckningar, tankar och "kom ihåg". Jag ser också alltid till att ha några extra sidor längst bak där jag kan rita upp egna listor för olika tillfällen - och jag skriver alltid ner en "manifestations"-lista där jag radar upp allt som jag vill åstadkomma eller uppleva det närmaste året. Och så målarboks-sidor för tråkiga dagar på jobbet eller långa telefonsamtal såklart.

Har ni en almanacka eller är ni en av de där som klarar av att ha allting digitalt? Eller ännu sjukare, kan ni hålla allting i huvudet?!

Gillar

Kommentarer

Shawtygetloose
Shawtygetloose,
Jag har almernacka och tyvärr använder jag den inte lika mycket som jag gjorde innan jag fick barn vilket är märkligt då jag tycker att jag borde användt den mer nu med barn haha Men jag må vara väldigt inne i det digitala men almernacka är var jag föredrar. Mobilen kan ju dö och almernackan kan man ta fram när som 😊
nouw.com/shawtygetloose
Svatantrya
Svatantrya,
Haha, jag har ju inga barn själv än men jag kan tänka mig att man kommer inte i ett "mode" där man mest får ta det som det kommer och hoppas på det bästa. Helt plötsligt finns det ju fler individer (och oförutsedda händelser) att ta hänsyn till 😊
nouw.com/svatantrya
simoneviebke
simoneviebke,
Jag kör på digitl alemancka, både i telefonen och i mobilen! Lättast så, jag har bara en pytteliten handväska så hade nog inte kunnat ha med mig en almanacka över allt. Men saknar det kreativa utloppet!
nouw.com/simoneviebke
Svatantrya
Svatantrya,
Åh, jag blir så imponerad över människor som fixar det, det tar ju som du säger mycket mindre plats! Men jag får nog köra med en old school almacka så länge jag har behovet av att komma ihåg saker och komma i tid hahah 😊
nouw.com/svatantrya
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229