Innan du lockas av Black Friday...

Innehåller affiliate-länkar

Kläder och stil är ett stort intresse för mig. Mode är inget som intresserar mig men just det kreativa bakom att skapa nya outfits och kombinera mönster, material och färger är något som alltid legat mig varmt om hjärtat - även om just garderoben som arbetsyta är något relativt nytt fortfarande. Men som student är det inte bara att gå och köpa vad som faller mig in och att bara handla för att sedan slänga är inget jag förespråkar. Stilintresset tär på miljön och det är jag medveten om. Mitt avtryck på miljön i kombination med en tight budget har därför fått mig att utveckla några knep för att shoppa smartare.

1. Basera dina köp på vad du redan har. Hittar du något du gillar? Tänk ut 3 outfits du kan skapa av plagget med hjälp av saker du redan äger. Kan du inte det? Köpt det inte. Du kommer aldrig använda det alternativt kommer du behöva köpa en massa nytt för att få användning för det. För att göra detta enklare är nästa tips...

2. Basplagg i en enkel färg du gillar. Själv är jag ju en sucker för svart. Så svarta flares, svarta tjocktröjor och svarta t-shirts/linnen är ett måste i min garderob. Detta gör också att jag enkelt kan matcha något coolt färgglatt eller mönstrat plagg jag hittar, utan att behöva köpa en helt ny outfit. Basplagg kan också enkelt stylas upp med billiga accessoarer för att skapa en helt ny look.

3. Gör dig av med lika mycket som du köper. Jag rensar ständigt garderoben. Nu bor jag ju på väldigt liten yta vilket nästan tvingar mig att rensa då och då men även för de som har mer plats är det ett bra tips för att undvika stressande överflöd och oordning i garderoben. Köper du något nytt - gör dig av med något gammalt.

4. Ha ett separat shopping-konto. Jag använder ofta paypal till det. Säljer jag något till en vän, på tradera eller liknande kan jag sätta in de pengar jag tjänar på mitt shoppingkonto och lägga pengarna på något nytt jag behöver. På så sätt försörjer sig garderoben nästan helt själv!

5. Skaffa en symaskin! Men en symaskin kan du alltid uppdatera garderoben genom att sy om kläder för att skapa en helt ny outfit. Tröjor kan bli kjolar och tvärtom. Gamla t-shirtar kan bli linnen eller om de är en större modell även klänningar. Har du dessutom en symaskin till hands kan du ofta komma billigt undan genom att köpa plagg som inte riktigt passar. Handlar du mycket på Ebay är det här ett bra tips! Jag är väldigt liten men ibland är samma plagg på Ebay billigare i en viss storlek. Enkla plagg som flares i stretch eller enklare toppar och kjolar kan då köpas i en storlek större för en billigare peng och enkelt sys in med ett par sömmar. Se bara till att du faktiskt tycker det är kul och gör det också - annars blir kläderna bara liggandes. En symaskin ger dig också större utrymme för att second-hand shoppa.

Basic kläder är en bra grund för en billig men snygg garderob. (adlinks)

Gillar

Kommentarer