Inget kan hitta mig där

Jag har läst mycket i mitt liv. Som liten gick jag alltid med näsan i en bok, tittade sällan upp, behövde inte. Trappor och väggar och utstickande bokhyllor satt i muskelminnet, jag undvek dem på automatik. Men jag har aldrig läst en kriminalare, åtminstone inte en som alla pratat om, en sådan där bästsäljare, en sådan för de som vet saker. Svärfar övertygade mig om att öppna dörren till Keplers värld - och nu är jag fast.

Under en hektisk vecka har den blivit min tillflykt. Lika berusande som vin, lika omtumlande som effekten av en djup meditation. Trots att jag behövt all sömn jag kan få, har jag stigit upp två timmar tidigare för att sitta i soffan, försvinna in i den mörka historien som målas upp mellan den tunna bladen, dricka kaffe och låta mig fängslas.

Om dagarna jobbar jag på, projektarbeten som närmar sig slutet och deadlines på jobbet som kommer allt närmre. Praktikplatser som inte verkar lösa sig och en ständig klump i magen över framtiden. Det är en intensiv period och vissa dagar undrar jag om jag någonsin kommer få gå till sängs. Men hur sent det än blir, så sitter jag där, med boken i handen och läser ett kapitel till. För det är den bästa avslappning jag vet.

Det var länge sedan jag läste skönlitteratur, någonting som tvingar fram en egen bild av händelseförloppet, någonting som inte redan är färgat av att man vet slutet. Jag hade glömt hur det kändes att vara så medryckt. Jag hade glömt vilken befrielse det är, vilken påverkan det har och vilken viktig del det alltid varit av mig. Ingenting känns jobbigt när jag sitter där. Ingen ting kan röra mig. Jag har gömt mig mellan raderna, mellan de blekgula sidorna och ingen, inget, kan hitta mig där. Inte ens ångesten lyckas ta sig förbi och in.

Gillar

Kommentarer

wilsoon
wilsoon,
Hjälp, du är otroligt duktig på att skriva! Verkligen. Har också alltid varit en del av den där andra världen. Att läsa böcker och försvinna mellan raderna är ju som att komma till en ny värld. Jag har däremot aldrig gett Kepler en chans, eller ja en liten, några sidor sedan gav jag upp. Tycker inte om deckare särskilt mycket, men kanske ska ge det en chans. Hur är din relation till deckare? Jag tänker i och med att du inte har läst någon kriminalare tidigare.
nouw.com/wilsoon
Svatantrya
Svatantrya,
Oj, men tack! <3 vad fint sagt! Angående deckare... hm. Aldrig läst en innan men hypnotisören av Kepler kunde jag knappt släppa. Tyckte också den var lite seg i början men seeeeen så! Ge den en chans, jag ska läsa de andra också nu. Deckare på TV, gillade beck när Gunvald var med men i övrigt har jag mest svårt att hänga med, är helt värdelös på att se på film/serier och det är tydligen ganska viktigt att ha fokus när folk dör hej vilt. Trodde faktikskt inte att jag skulle tycka om att läsa en kriminalare heller men fick visst se mig överbevisad 😃
nouw.com/svatantrya
wilsoon
wilsoon,
Hahaha, vi verkar vara ganska lika när det kommer till vår relation vi har med deckare och kriminalare. Borde verkligen ge Kepler en chans efter jag har läst det här.. Hmm, spännande!
nouw.com/wilsoon
FruVonBromsen
FruVonBromsen,
Nu är ju jag en lika inbiten boknörd som du är, men har läst betydligt fler krimmare än dig. Kan säga att serien med Joona Linna bara blir bättre.. Jag har precis påbörjat senaste boken, del 7
nouw.com/fruvonbromsen
Svatantrya
Svatantrya,
Men åh vad spännande! Jag har lånat hem nästa men var lite rädd för att jag skulle tröttna men då verkar det ju nästan som att det kan bli tvärtom!
nouw.com/svatantrya
IP: 82.99.3.229