Impopulära åsikter

Sist på bollen men eftersom jag sällan yttrar mig om saker längre kan vi ju lägga upp allt på ett bräde så kan vi slåss om saken sedan. Få det överstökat liksom. Som ett åskoväder under högsommaren.

Människor som sätter rasist-stämpel på musik som handlar om historia - hur tog ni er igenom grundskolan?
Rasism handlar om värderingar, att återge historia genom texter som tonsats är inte en värdering. Ni kan lägga ner Sabataton-gate nu.

Jag tycker människor som utesluter gluten för att det är "nyttigare så" är lättlurade.
Du missar en massa saker din kropp behöver. Enda anledningen till att du känner att du mår bättre är för att du i allmänhet äter nyttigare. Det har inget med gluten i sig att göra. Och nej, du är inte "allergisk" för att du blir lite uppblåst. Ta det från en som levt med ett syskon som varit allergisk mot cirka allt gott i världen - det är fan ingen vacker historia. Ät vad du vill, spendera dina pengar på överprisat bröd om det känns bättre, men påstå inte att du gör det av några påhittade hälsoskäl som du läst i en skvallerblaska.

Att skaffa barn är inte det mest fantastiska som finns.
Jag vill kanske ha barn, för att jag älskar min sambo och för att jag därför kan tänka mig en familj med honom. Men det är inte för att jag ser barn som ett mål i livet eller för att jag tror att det är det mest fantastiska som finns. Hund däremot, hund och torp i skogen. Där pratar vi saker som är fantastiska.

Socker är inte farligt eller katastrofalt dåligt.
Sure, att kränga ett kilo lösgodis om dagen gör dig ju mätt på helt ofattbart lite bra saker. Men människor som får panik över att barn tillåts trycka en vaniljbulle i truten en eftermiddagsfika är rätt och slätt anledningen till att vi människor behöver varningsetiketter på tändvätska. Och om ditt sockerberoende faktiskt var ett beroende skulle du äta strösocker med sked. Gör du inte det äter du dina känslor och är en helt normal människa som tycker det är härligt med lite sött och gott.

Avkriminalisera droger och legalisera cannabis på samma premisser som alkohol.
Att straffa en människa för att den rökt på i sin lugna vrå och därför riskera att göra det svårare för personen att få ett jobb (eller behålla det jobb den har), körkort (förutsatt att personen inte var påverkad när den körde) och sitt liv är inte att hjälpa människor. Dessutom kostar det brutala summor pengar, pengar som kunde lagts på verklig brottslighet. En ungdom som brukar droger för att den inte mår bra, ska inte straffas av psykvården och vägras hjälp för att den är påverkad, den borde ges hjälp för att ha en möjlighet att sluta med sitt missbruk. Det är både korkat och själlöst att tro att majoriteten av detta bruk är något annat än antingen harmlöst eller ett symtom på något annat. Det finns de som röker gräs för att de fungerar bättre då, de finns de som tar heroin för att något annat inte fungerar bra. Oavsett är skuldbeläggande och ödeläggande av deras liv inte ett humant alternativ. Tvinga inte människor som inte mår bra att bidra till kriminella ligor, tvinga dem inte att skuldsätta sig till människor utan moral, tvinga dem inte att knarka i smyg där de riskerar att dö när de inte vågar be om hjälp, ta inte ifrån människor deras liv för något som kanske är det enda som får dem att hålla ihop det. Erbjud hjälp, och inte den typ av hjälp ni nu låtsas att ni ger.

Människor som inte är stensäkra på att aliens existerar är konstiga.
Herregud. Klart som fan de gör.

Så, vilken irriterar er mest? Kom ihåg att ta allt sådant här med en nypa salt, världen behöver inte vara så allvarlig hela tiden och ingen behöver tolka någonting personligt. Förutom om du inte tror på aliens, då är det faktiskt högst personligt.

Gillar

Kommentarer

marietheresel
marietheresel,
Jag tycker snarare att alkohol borde vara lika förbjudet 😂. Inser såklart att det är omöjligt i praktiken men herreguuuud vi behöver ingen hjälp att sabba våra liv och må sämre, det går fint ändå 🙈. Jag är redigt sockerberoende. Så pass att jag nog hade ätit strösocker med sked om nöden så krävde. Och aliens! Jesus, hur kan man tro att vi är ensamma i hela universum? Huj, måste vara trångt att se saker på det viset. inget som irriterade mig faktiskt, lägger mig bara i ändå 😂❤️
nouw.com/marietheresel
Svatantrya
Svatantrya,
hahaha, gulle du! Jag åt smör blandat med socker när jag var liten, har insett nu att det är sjukt äckligt haha. Och alkohol hade varit olagligt om det uppfanns idag troligen, men samtidigt är det ju lite upp till varje vuxen människa vad den vill göra med sin kropp tänker jag. Vi kan lika gärna vårda människor som missbrukar som gamla gubbar som får för sig att de är zlatan när de spelar i korpen... haha
nouw.com/svatantrya
linneaengelman
linneaengelman,
Jag är helt med dig angående aliens! Vilken sten bor folk under om de tror att vi är de enda levande varelserna i hela universum?? 🙊
nouw.com/linneaengelman
Svatantrya
Svatantrya,
men eller hur!? Känns ju som det mest självklara i universum!
nouw.com/svatantrya
Bunny Therese,
Förstår INTE hur man frivilligt kan välja glutenfritt bröd? Jag avskyr glutenfritt bröd. Finns ingenting jag saknar så mycket som ett nybakt varmt och fluffigt fransbröd. Vitt vitt vitt bröd hjääääälp. Glutenfritt? Hatar det. Men what to do liksom.
bunnydrugz.blogg.se
Svatantrya
Svatantrya,
hahah, men eller hur! Lider med dig som måste äta det!
nouw.com/svatantrya
coldinfinity
coldinfinity,
Jag tror inte på aliens som gröna gubbar med flugögon, däremot är jag lika stensäker på att vi inte är de enda i universum. I ett universum så stort är chansen mycket högre att det även finns liv på andra håll än att det inte gör det.
Håller verkligen med om punkt 1, människor som sätter rasismstämpel på sådan musik förstår inte innebörden av begreppet. Det är en jävla skillnad mellan historieintresse och rasism.
nouw.com/coldinfinity
Svatantrya
Svatantrya,
Jag vill ju gärna att det ska vara små gråa gubbar med stora ögon.. haha. Det känns så smart och gulligt på samma gång haha
nouw.com/svatantrya
MartaKristin
MartaKristin,
Damn, det är en hel del vi tänker lika om! Som den historienörd jag är älskar jag när historiska skeenden gestaltas genom musik, inga kontsigheter med det. Och det är högt otroligt om vi jordbor skulle vara de enda levande varelser i univerusm. 👽
nouw.com/martakristin
Svatantrya
Svatantrya,
Men vad kul! haha 😊
nouw.com/svatantrya