I've joined the dark side

Efter att ha varit en stenhård Androidare sedan min första smartphone när jag var 20 (Ja, barn. Jag var 20 innan jag fick en sådan där smart telefon med internet och grejer), har jag nu alltså gått över till den mörka sidan - Iphone. Enbart för att jag jobbar via en Macbook och överföringen mellan min Samsung och datorn eller tvärtom, inte alltid är helt smärtfri. Jag kan leva med det, men jag skulle ju inte säga att jag är helt överväldigad av denna Apple-produkt.

Det har gått 8 timmar och jag saknar redan några funktioner på min Samsung som just nu känns som hela världen men som jag hoppas att jag kommer kunna vänja mig vid. Det här är egentligen inte en blogg om materiella, helt orimligt dyra produkter, men eftersom jag ändå är en nybörjare på det här och det är ett stort steg för min förbannade stolthet så kan vi väl ändå gå igenom det.

Saker jag saknar i Iphone 7 plus efter att ha bytt från Samsung Galaxy S6 Edge plus:

1. PRO-läget i kameran med personliga inställningar. Iphones kamera i Iphone 7 plus är vad jag sett hittills inte dålig, även om det enda som är bättre än min gamla Samsung rent tekniskt är frontkameran. Men jag saknar PRO-läget med vitbalans, manuell fokus, kontrast osv. Där kunde jag spara lägen anpassade för specifika förhållanden och få en klockren bild på en sekund. Kanske finns det något liknande på Iphone men jag har i alla fall inte lyckats hitta det än.

2. Tillbakaknappen. Den var ju given. Kommer slita ut högerhörnan på mobilen snabbare än fantomen får av sig kläderna.

3. Inställningar för tryckkänslighet och knapparnas hastighet. Det tar ju EVIGHETER att skriva en mening. På min gamla Samsung kunde jag ställa in hur känslig skärmen skulle vara och därmed hur snabbt tangentbord och övriga funktioner skulle reagera. Jag måste ha haft den inställningen på max för jag tycker att Iphonenen skriver ungefär lika snabbt som en dator från 1997 med tio word-dokument uppe på en gång.

4. Hemknappen. Kanske är det för att den är nedsänkt, men jag känner inget ordentligt "klick" vilket ger känslan av att den är betydligt trögare än på Samsung. Jag har testat de olika alternativen men jag känner fasiken ingen skillnad. Att hemknappen är en multi-grej är ju också sjukt förvirrande för en som haft en mer avancerad telefon och är van vid att ha ungefär en knapp för varje grej i hela universum..

Vanesaker förhoppningsvis. Den tar bra selfies och min blogg-app är bättre utvecklad för Iphone i alla fall. Sen fungerar den ju bättre ihop med min dator vilket är huvudsaken. Men jösses vad det tar emot...

Vad har ni för telefon? Har ni också korsat den magiska gränsen någon gång?

Gillar

Kommentarer

Grodan,
Kör Samsung galaxy S8 och älskar den! Alltid haft Samsung och lär aldrig gå över till nåt annat ^^
borntolose.blogg.se
coldinfinity
coldinfinity,
Min första smartphone var en Android men jag fick sånt psykbryt på att den hela tiden strulade, så då bytte jag till IPhone och har inte gått tillbaka sen dess. Just nu har jag en sexa som fungerar felfritt, det enda jag egentligen inte gillar är kamerakvaliten. Där har Samsung lyckats bättre.
nouw.com/coldinfinity