Idiotsäkert knäckebrödsrecept

Knäckebröd och avokadoröra kan ju vara den enda frukosten man behöver i livet. Jag vet det för att min sambo tittar på mig och mina avokados ibland som om han trodde att jag sket ut dem hela vid det här laget.

Trillade över världens lättaste knäckebrödsrecept som går att krydda som man vill, så jag slog till på två plåtar direkt. En av dem kryddade jag med kanel, nejlikor, ingefära och rivna apelsinskal på toppen - vilket jävla geni jag är! Knäckebröden på bilderna är dock kryddade med rosmarin och koriander, passar nog bättre till avokadoröra är kanel men vad vet jag. Att smaken är som arslet är ju människors sjuka fetisch för fiskbullar ett hyfsat bevis på.

Recept på idiotsäkert knäckebröd: 1 dl sesamfrö (jag tog skalade)
1 dl solrosfrönn eller pumpakärnor
1/2 dl krossade linfrön
2 dl vetemjöl (går att byta mot glutenfritt t.ex) 1/2 tsk salt
Valfria kryddor 2 dl kallt vatten 2 msk olivolja   Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt vattnet och oljan och rör om en lös smet. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper (ca 30x40 cm) och toppa eventuellt med extra kryddor, fröer eller whatever. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i 25 minuter. Ta ut plåten och skär i så stora bitar du vill ha och grädda sen ytterligare 20-25 minuter.

Ät tills du spyr.
 

Gillar

Kommentarer

Emma -Merakibeauty.se,
åh mummss :)
merakibeauty.se