I ett blötlagt skåneland

Hej hjärtan.

Lördag kväll. Gatlyktorna kastar ljus över vattenpölarna i ett mörker jag tröttnade på för länge sedan. Har spenderat större delan av dagen på kontoret, kontoret med det kalla golvet, framför samma tråkiga dokument som jag skrev på igår. Reflektioner. Jag som reflekterar över allt tycker plötsligt det känns som att läsa om en bok man knappt orkade läsa ut.

En falafelrulle till kvällsmat, inköpt i vagnen för kontanter som hämtats i reservkassan. Dricker apelsinläsk direkt ur burken och minns en tid då varje klunk smakade grogg. De vilda nätternas tid är förbi, läsken smakar frukt och varma sommardagar. Världen sover, regnet piskar och alla människor jag möter vankar fram och tillbaka i ett blötlagt skåneland. I väntan på vintern som aldrig riktigt kom, i väntan på våren som känns ljusår bort. Kylan och mörkret har fångat min själ, håller den i ett järngrepp. Finner mig i det, ångesten har lärt mig att kämpa emot är sämsta försvar. Följer bara med, ser solen sänka sig under eftermiddagen, drömmer om att se den gå upp när jag lyfter täcket från mina kalla fötter morgonen efter.

Överlever på kreativiteten, den som kommer tillbaka om natten. Den som smyger sig på när ögonen sluter sig, tar sig vidare in i anteckningsblocket. Jag försöker förverkliga det jag känner och det jag ser. Inga stordåd, inga mästerverk, bara de små sakerna i vardagen, färgklickarna i livet. Överlever på dem.

Gillar

Kommentarer

LoveByMalin
LoveByMalin,
Alltså wow så fint skrivet, känslorna tar över och de får fäste i ord! ❤
nouw.com/lovebymalin
Svatantrya
Svatantrya,
Vad fin du är! Tack!
nouw.com/svatantrya
Honskriver
Honskriver,
Vad fint du skriver 😮😊
nouw.com/honskriver
Svatantrya
Svatantrya,
Tusen tack! <3
nouw.com/svatantrya