Hur skriver man en bok?

Den här dagen springer verkligen bara iväg! Jag tycker dessutom inte alls det känns som måndag utan har fått dubbelkolla kalendern flera gånger då jag känner mig stensäker på att det är tisdag av någon anledning.

Jag har i alla fall redan hunnit jobba en del idag och efter att ha käkat taco-gratäng som blev över sedan gårdagen och städat undan lite i lägenheten så har jag nu landat på hemmakontoret - dvs soffan. Checklistan är redo och det är bara att börja bocka av. Har en layout till röda korset som jag måste bli klar med idag samt baksidestexten till bokomslaget att skriva. Bokomslaget ska presenteras och examineras på fredag och jag har fortfarande lite saker att fixa.

Jag tror dessutom jag har bestämt mig för att skriva boken, någon gång. Kanske inte just nu men till sommaren tänkte jag försöka komma igång, eller så tar jag det när det faller på liksom. Det känns så svårt det där. Hur gör man ens? Vem skulle ens vilja läsa? Hur håller man en distans till allt det tråkiga utan att bli för opersonlig? Och hur mycket får man egentligen skriva om människor som gjort en illa? Räcker det att man väljer att nämna dem vid ett annat namn? När jag var yngre skrev jag mycket. Min första illustrerade bok skrev jag innan jag hade fyllt 6 år. Då flöt det bara på. Mina lärare fick alltid säga åt mig att skriva kortare noveller för att de inte hade tid att rätta mina uppgifter. Nu verkar det bara vara stopp, trots att jag inte ens behöver komma på en handling.

Hur gör man?

Gillar

Kommentarer

coldinfinity
coldinfinity,
Jag skulle lätt vilja läsa!
nouw.com/coldinfinity
IP: 82.99.3.229