Hillary Clintons hejarklack och alternativen du inte kände till

Lesser evil is still evil. Kan vi bara komma överens om det, okej?

Min Facebook svämmar över av annars hyfsat peace-love-understanding-people som länkar klipp efter klipp med Hillary Clinton och dansar hejarklacksdansen med pompoms och hotpants och hela köret i hennes ära. Varför? Två anledningar verkar vara de vanligaste: Trump och fitta. Alltså att hon inte är Trump men att hon har en fitta, hon är en kvinna och hon är ett bättre alternativ än Trump. Eller är hon det?

Hon var med när USA bara sådär ojsan hoppsan råkade skapa Isis genom att langa över vapen till rebellerna och hon kläcker ur sig saker som "Vi kom, vi såg, vi dödade" följt av ett asgarv när hon pratar om Gaddafi, den stora tyrannen som gav fri el, fritt att starta jordbruk och fri sjukvård men som inte ville handla med petrodollarn. Charmigt? Eller hur? Eller bara den där lilla parentesen i historien där hon och hennes vänsterprasslande make sprang storföretagens ärenden lite sådär lurigt i det dolda... (Clinton Cash-dokumentären).

Det är svårt att kritisera Clinton utan att människor ser det som en röst på Trump, eftersom det är så många av de själva ser det. Och enligt media och hela valsystemets uppbyggnad finns det ju inga andra alternativ, en idiot ser alltid bättre ut bredvid en större idiot.

Men det FINNS alternativ. Deras möjligheter att vinna är ju givetvis pyttesmå, men för oss som inte behöver känna ett tvång att rösta då vi ändå inte får, utan bara får dansa vidare med våra pompoms, se världen förfalla och skriva statusar på Facebook kan ju i alla fall ta en liten titt på dem istället för att stötta en komplett galenpanna. Här är en liten summering av kandidaterna, två av den kände du kanske inte ens till. Det är förståeligt, de får nämligen inte vara med i media och debatter då de har för litet stöd (humor people, Murica har humor i alla fall).


I sverige kan du inte påverka utgången av valet, dina hejarop gör ingen skillnad. Men vill du nu engagera dig, gör det för något gott - dansa fasiken inte runt och var glad över ett mindre illa alternativ.


Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229