Hemma hos oss: Sovrum

Sovrummet är det rum som vi senast fick renoverat. Tidigare satt det beige-guldiga tapeter med märkliga ränder och gardinerna var svarta eftersom vi inte hade så många gardiner med oss från ettan. Nu har vi fått mörkgrå tapeter vilket gör att rummet känns mysigt och fräscht, gardinerna har bytts ut mot metallicmönstrade funktionsgardiner med världens hotellkänsla och rummet känns i allmänhet betydligt med modernt och ombonat - även om vi steg för steg sätter vår egna, mysiga prägel på det.

Sambon gillar ju när det är enkelt, stilrent och raka linjer medan jag gillar precis raka motsatsen. Helst av allt hade jag ju velat fylla hela lägenheten med tyger, pärldraperier, gulddetaljer och fransar men man får mötas någonstans på mitten. I sovrummet kvarstår det fortfarande lite jobb med att få den där mysiga känslan. Klädskåpen som TV:n står på vill jag med tiden byta ut mot något i naturmaterial som t.ex mörka, robusta skåp som är lite slitna. Ovanför sängen är tanken att vi ska hänga upp en fin väggdekor men vi har inte hittat någon som är kattvänlig nog än...

Sängramen hittade vi via Facebook för 120 kr. Helt galet då vi båda velat ha just en sådan hur länge som helst. Skåpen som vi har just nu är ett gratisfynd från ett företag som skulle byta ut sin inredning. Överkastet är en julklapp från mina föräldrar och sidoborden är också gratisfynd.

Den lilla kaktuslampan har jag suktat efter länge. Jag vet inte vad det är med de där neonlamporna men de tilltalar mig! Denna hittade jag på Gekås. Det lilla överfulla smyckesskrinet är ett Ebay-fynd, ljuslyktan från Nettos marknadsplats och ljusboxen är en julklapp från mina föräldrar.

Vi hade fler drömfångare tidigare men katten envisades med att äta upp dem. Min plan är att använda massor av macrame-decor och drömfångare för att mjuka upp den grå väggen och de stilrena möblerna men just nu hänger bara den här lilla jäkeln kvar ovanför tvättkorgen. Det är ett Ebay-fynd det med och kostade nog inte mer än 30 kr.

Posters och tavlor är en sådan sak som vi har väldigt svårt att komma överens om. Jag gillar vintage illustrationer medan sambon gillar klara fotografier och svart-vitt med färgklickar. Denna skalbagge kunde jag ändå acceptera för att allt som är länkat till naturen är fint. Ramen ska bytas dock. Vikingen har pratat om en svart men jag vill ju såklart ha guld eller silver... haha. Den lilla porslinskaktusen är också ett fynd från Gekås. Jag köpte en del detaljer till hemmet där och framför allt gröna prylar till sovrummet. Grönt är en perfekt färg för att lätta upp och göra ett annars ganska stilrent och kalt rum lite mysigare och ombonat tycker jag.

De här fantastiska krokarna hittade vi på Smart Buy för 50 kr styck. Oftast är de tyvärr täckta med kläder men när de väl får synas är de en jäkligt cool detalj i rummet. Dessutom känns det som att vi med kaktusarna och de här krokarna har börjat lägga grunden till ett tema för rummet. Vad tror ni?

Jag är så nöjd med hur den mörkgrå tapeten gjorde sig i sovrummet! Även om det finns mycket kvar att göra så känner jag som jag sagt tidigare att jag inte vill stressa. Fyndar man så fyndar man. Jag låter hellre hemmet växa fram ett litet steg i taget och det känns genuint och speglar oss, än att springa på IKEA och köpa allt på en gång. Med lite nya skåp och sidorbord och mer väggdekorer så tror jag att jag kommer ha ännu svårare för att lämna sovrummet på morgonen. En annan sak vi verkligen behöver här är VÄXTER. De två som står i fönstret räcker inte. Jag vill ha in mer grönt och helst i levande form. När jag har tagit sticklingar på min monstera så blir det nog en liten djungel i sovrummet. Det ser inte bara mysigt ut utan bidrar också till bättre luft!

Gillar

Kommentarer

BelleTherese
BelleTherese,
Alltsååååå vilken tur ni har när ni fyndar då 😍. Å andra sidan verkar ni ju ja braaaa mycket mer tålamod än jag också. jag vill liksom ha allt klart direkt. ska nog försöka jobba på det 😂❤️
nouw.com/belletherese
Svatantrya
Svatantrya,
haha jag vet inte om vi har det egentligen, en begränsad ekonomi hjälper ju i alla fall till! Och att vi sällan kommer överens då våra stilar är varandras raka motsats haha
nouw.com/svatantrya
BelleTherese
BelleTherese,
Haha det där med begränsad ekonomi känner jag ju igen, men det verkar inte hindra mig 🙈❤️
nouw.com/belletherese
coldinfinity
coldinfinity,
Så fint! Älskar krokarna <3
nouw.com/coldinfinity
Svatantrya
Svatantrya,
Visst är det fina!? Sådan liten detalj men sätter liksom ändå ett visst tema eller känsla på rummet 😃
nouw.com/svatantrya
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229