Hatade, älskade rutiner.

Morgonkaffe på hemmakontoret. Litteratur om musikjuridik som trängs med anteckningsblock och kalender. Torsdag. Halvdag här, halvdag på vardagsjobbet. Hatade, älskade rutiner.

Borde sluta läsa så mycket nyheter, borde sluta scrolla twitter. Samhällsgiftet tär på mig. Så jävla trött på att folk aldrig kan vara förnuftiga. Så jävla trött på identitetspolitik, ståndpunkter, "vi och dem" - oavsett åt vilket håll det gäller. Kräks. Jävla valår. Borde sluta scrolla, klockan tickar. Håll käften med er.

Känner ändå en tacksamhet över valet att delta. Det är frivilligt, det går att ställa sig utanför. Som liten förstod jag aldrig varför vuxna gjorde allting så komplicerat, idag förstår jag det fortfarande inte. Vi lägger så mycket energi på att slå på det vi hatar, istället för att omfamna det vi älskar.

Kontot ekar tomt. Det finns pengar men det är mindre än jag önskat. Rensar skafferierna, äter upp matlådorna, återgår till att äta sådant jag mår bra av. Det är inte dåligt att ha ont om pengar ändå. Jag läser, doppar tårna i sjön eller havet, kokar linsgryta, lyssnar på poddar, gör yoga - finns till. Jag har några fotojobb inbokade men ser nu mer fram emot det kreativa än den ekonomiska vinningen. Har hittat tillbaka. Älskar livet.

Morgonkaffe på kontoret. Kaffet är snart slut. Letar efter kontanter i plånboken - kaffe är lyx man kan unna sig. Studerar några timmar innan jag åker och jobbar halvtid på vardagsjobbet. Drömmer om ett glas rödvin från den överblivna bag in boxen. Tror jag unnar mig ett ikväll på balkongen. Snart semester. Kräver den inte lika mycket nu som för en vecka sedan. Hatade, älskade rutiner.

Gillar

Kommentarer

BelleTherese
BelleTherese,
Jag fastnar i det, i politiken och alla lögner som sprids. All faktaförnekelse. Alla jävla blindstyren. Alla kalla hjärtan. Önskar jag lyckades sluta slå på det men jag blir SÅ förbannad.
nouw.com/belletherese
Svatantrya
Svatantrya,
Alla snackar men ingen gör någonting. Polariseringen blir att tydligare ju mer pajkastning som görs. SÅ JÄKLA TRÖTT. Avgå alla för fan...
nouw.com/svatantrya
IP: 82.99.3.229