Got to Mat: Grönsaker i curry

Innan klockan ens var tolv hade jag redan hunnit göra två skoluppgifter, dammsuga lägenheten, ta en timmes promenad, hämta ut paket och gå till affären och handla frukt. Så för att inte tappa flowet så blev det en enkelt "go to-lunch", alltså det jag alltid äter när jag bara behöver laga något snabbt. Kikärtor, grönsaker, kokosmjölk och curry.

Såhär gör jag:
Jag fräser alltid allting i stekpannan en stund tillsammans med olivolja, vitlök och curry. Den här gången valde jag kikärtor, broccoli, paprika och morötter. Därefter häller jag på kokosmjölken och kryddar med salt, peppar, basilika och ingefära. Ibland har jag i lite gurkmeja bara för att få en finare gul färg också. Blir kokosmjölken lite väl rinnig pga vatten i eventuellt frysta grönsaker gör jag den tjockare med lite arrowrot. Och tah-daa! Käket är fixat.

Nu är lunchen sedan länge över och jag har hunnit lämna kläder och skor till återvinning, preppa matlådor, sett säsongsavslutningen av Vikings (KAN VI BARA ANDAS HÄR EN STUND, VAD FAN!?) och knäckt en koffeindryck. Next up: kurslitteratur och give aways!

Gillar

Kommentarer

carolineanette
carolineanette,
Sandrabergmanfit
Sandrabergmanfit,
Vilket flow du har då! Dela med dig! 😉
nouw.com/sandrabergmanfit
IP: 82.99.3.229