Frihet

Går upp tidigt, jobbar medan jag äter frukost. Kan få saker gjorda i min egen takt, på mina egna tider. En liten stund här, en liten stund där. Plötsligt är det lunchtid och jag kan lägga all min fokus på skolan. Dagarna kan flyta förbi utan att ångesten river i mig, utan att jag börjar räkna på om jag borde ha varit på kontoret, hur mycket jag har förlorat, eller om månadens räkningar kommer kunna betalas. Tvingas inte längre välja mellan ångest och pengar.

Jag har redan jobbat, helt utan att ens tänka på det. Det faller sig så naturligt. Jag har alltid älskat att jobba, älskat att sysselsätta mig. Som när jag skrev dikter som 9-åring och gav mig själv i hemläxa att lära mig varje rad utantill. Jag lyckades varje gång, för att de stimulerade mig, för att de föll sig naturligt, för att jag valde det själv. Eller när jag byggde om hela mitt rum till ett bibliotek och lade alla vakna timmar på att föra in böckerna i ett excel-ark på den gamla datorn. De läxor jag däremot blev tilldelad i skolan blev ofta bara halvdant gjorda, sista minuten, om jag hade tur och mamma kom på mig vill säga. Jag har alltid varit driven men jag har också alltid behövt vara fri.

Det slår mig att jag faktiskt redan ligger i fas för hela veckan, trots att det bara är tisdag. Ändå kan jag slappna av på kvällen. Trots heltidsstudier och ett nytt jobb kan jag slå mig ner i sängen med en bok, försjunka i en annan värld, utan ångest. Jag har redan gjort vad jag ska när klockan är 19. Jag var uppe och jobbade klockan sju. Kan inte minnas när jag var så morgonpigg senast. Jag jobbade på lunchen, passade på medan jag inväntade projektgruppen. Det bara blev så, jag tänkte knappt på det.

Morgondagens föreläsning blev inställd. Känner ingen ångest inför att behöva välja mellan en plats jag inte trivs på eller förlorad inkomst. I kalendern är det en tom ruta bortsett från kvällens event. Kan ta dagen som den kommer. Läser en stund till, skriver morgondagens att-göra-lista. Kanske är den lång, men den andas lika mycket frihet som dikterna när jag var liten.

Gillar

Kommentarer

watilda
watilda,
Vilket mysigt inlägg att läsa! Du skriver väligt bra text måste jag säga 😊
ag har just nu en frågestund på min blogg och det hade varit jätteroligt om du ville ställa några frågor till mig med en chans till att vinna en länkning. Är du sugen på att vara med så hittar du inlägget här -> https://nouw.com/watilda/category/fragor--svar
Ha en fortsatt fin kväll. Kram
nouw.com/watilda
Svatantrya
Svatantrya,
Tack så jättemycket! <3
nouw.com/svatantrya
wilsoon
wilsoon,
Oj, vad jag är som dig. Presterar också som bäst när min frihet inte blir kränkt på något sätt.
nouw.com/wilsoon
Svatantrya
Svatantrya,
Vi är alla olika och vi har alla våra superkrafter, det gäller bara att ge sig själv förutsättningarna för att kunna använda dem. <3
nouw.com/svatantrya
marietheresel
marietheresel,
Meeen underbart! Fortsätter undra vad det är du jobbar med givetvis 😉❤️
nouw.com/marietheresel
Svatantrya
Svatantrya,
haha, nu känns det som det blivit så hypat! Men har väntat på lite fler svar men kunde inte hålla mig längre så har tidsinställt ett inlägg till i eftermiddag :* <3
nouw.com/svatantrya
saralundgrenfang
saralundgrenfang,
Det är verkligen så skönt att kunna jobba hemifrån! Förutsatt att man har självdisciplinen som krävs, det är ju inte alla som har det. 😊 Glad för din skull, att du verkar ha hittat hem eller hur man ska säga!
nouw.com/saralundgrenfang
Svatantrya
Svatantrya,
Tack så mycket! <3 Jag har ju inte tidernas disciplin direkt men när den är betydligt bättre när jag har utrymme att planera mig egen tid och sätta mina egna deadlines. Tröttnar hjärnan går jag och gör något annat och sedan kan jag istället sitta senare på kvällen när hjärnan tycker det känns kul igen. Det kanske inte låter så produktivt men det fungerar bättre för mig än att sitta 8-5 på en specifik plats, haha.
nouw.com/svatantrya